Den HelderSport

Tour de Lasalle houdt hoop

Regio Noordkop – Komt er dit jaar wel of geen Tour de Lasalle? Als het aan de organisatie ligt wel, maar uiteraard is alles nog onzeker. “We denken na over verplaatsing naar eind augustus”, laat voorzitter Wim Erkelens Cooke weten. “Juni is echter ook nog niet uit zicht!” Inmiddels is wel duidelijk dat de wielerronde van Breezand ook dit jaar niet doorgaat.

Afgelopen jaar gingen zowel de Meertour in Hollands Kroon als de Tour de Lasalle in Den Helder niet door. Corona maakte de evenementen onmogelijk en het is nog maar de vraag of dat dit jaar anders is. Hoop is er zeker, maar de organisaties zijn van veel factoren afhankelijk. De Helderse Tour ging in 2020 virtueel, een wedstrijd die werd gewonnen door Mark Hulzebos.

Of het wielerevenement wordt uitgesteld naar augustus, wellicht toch gewoon in juni kan plaatsvinden of helemaal moet worden afgelast is nog de vraag. “We wachten nu ook eerst even af wat eind februari besloten wordt door de regering. Immers, de huidige maatregelen duren tot 2 maart”, aldus Erkelens Cooke. “Als we gewoon in juni de Tour de Lasalle willen houden, moet voor 3 maart de vergunning worden aangevraagd. De belangrijkste conclusie voorlopig is dat we de tour wel door willen laten gaan!”

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button