Kop van Noord-Holland

Bibliotheek scoort goed bij bezoekers

Den Helder – Bezoekers en leden zijn heel tevreden over de bibliotheek. Veel leden van KopGroep Bibliotheken  zouden de bibliotheek aanraden aan bijvoorbeeld familie of vrienden. Dit blijkt uit een grootschalig ledenonderzoek. Deze zogeheten NPS-score ligt met 57 wel veertien punten hoger dan het gemiddelde van alle andere deelnemende bibliotheekorganisaties.

Ieder jaar laat KopGroep Bibliotheken onderzoek uitvoeren onder zowel leden als bezoekers. Op deze manier hoopt de bibliotheekorganisatie haar dienstverlening te optimaliseren. De resultaten van zowel het ledenonderzoek als het bezoekersonderzoek laten dit jaar een opwaartse trend zien. Leden waarderen de bibliotheek met een nog hogere score dan in 2021. Verreweg de meeste leden geven de bibliotheek gemiddeld een 8.

Meer dan boeken

Om gebruik te kunnen maken van de bibliotheek hoef je geen lid te zijn. Iedereen is welkom om een krantje te komen lezen of te studeren. Bezoekers waarderen vooral de gezellige plek, de fijne sfeer, het diensten- en activiteitenaanbod en de vriendelijke, behulpzame medewerkers. Ze bezoeken de bibliotheek om boeken te lenen, even rustig te zitten of om er ter plekke iets te lezen. Ook komen zij geregeld om er even een praatje te maken en onder de mensen te zijn.
Het ledenonderzoek is in het najaar van 2022 uitgevoerd door onderzoekbureau MWM2 in opdracht van organisatie Probiblio.
Veel diensten van de bibliotheek zijn gratis. Alleen wie iets mee naar huis wil nemen moet betalen. Volwassenen lenen al materialen vanaf 1 euro per week. Jongeren tot 18 jaar zijn gratis lid van de bibliotheek. Op de website van KopGroep Bibliotheek is meer informatie te vinden.
Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. Er is veel mis in Den Helder, maar op de openbare bibliotheek valt mijn inziens weinig aan te merken. Sterker: we mogen onze handen dichtknijpen met zo’n prachtvoorziening! Het gebouw is fraai, de medewerkers zijn zeer vriendelijk en de service is uitstekend…. Alleen de collectie mag wel wat uitgebreider, maar aangezien je tegenwoordig ieder boek kunt aanvragen uit een bieb elders in den lande, is dat een overkomelijk bezwaar. Kortom, ook ik ben heel tevreden over onze bibliotheek!

  2. Ze mogen alleen de klok op het gebouw wel eens gelijk zetten, vind ik erg slordug namelijk

Back to top button
%d bloggers liken dit: