Kop van Noord-HollandVideo

Rustig begin stakingsweek streekvervoer (video)

Noordkop – Een rustig begin van de stakingsweek van het streekvervoer. Rondom station Den Helder vielen een aantal buslijnen uit, maar was er (nog) geen sprake van grote overlast. De meeste reizigers hadden van tevoren rekening gehouden met vertraging en daar hun plannen op aangepast.

Het CNV verwacht meer stakers naarmate de week vordert, aangezien de maandag voor een deel van hun leden een vrije dag is. Stakingsleider Anneke Mooy was aanwezig in hotel Wienerhof om de stakende chauffeurs in te schrijven, maar had dus nog geen drukke ochtend. “Ik schat in dat vandaag in Den Helder zo’n zeventig procent nog rijdt. Morgen wordt het wel minder, ik denk dat de uitval dan vijftig tot zestig procent is.” Het verschilt volgens de stakingsleider per stad. “In Hoorn is het percentage hoger, daar rijdt maar iets van twintig procent en bij Schiphol bijna geen enkele bus.”

Met de staking hopen vakbonden CNV en FNV een beter aanbod te krijgen van de Vereniging voor Werkgevers van het Openbaar Vervoer (VWOV), schreef Regio Noordkop afgelopen week. De staking duurt van 6 februari tot en met 10 februari. Actuele reisinformatie is te vinden op www.overal.nl en www.9292.nl.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button