Kop van Noord-HollandPolitiekSchagen

Voormalig CDA wethouder Jos Beemsterboer voert BBB lijst Waterschap aan

Noord-Holland Noord – Voormalig CDA wethouder Jos Beemsterboer, vader van de andere oud-wethouder Jelle Beemsterboer, voert voor de komende Waterschapsverkiezingen de lijst voor de BoerBurgerBeweging (BBB) aan. Beemsterboer senior was van 2010 tot 2014 wethouder in de gemeente Schagen, tot zijn zoon hem opvolgde. Daarna had hij twee jaar lang dezelfde functie in de gemeente Wormerland.

In 2014 stapte Jos op en nam zijn zoon Jelle het stokje direct van hem over. Dit zorgde nog voor enige ophef in de raad van Schagen, maar dat had vooral te maken met het wachtgeld voor Beemsterboer senior. Omdat hij in Wormerland aan de slag ging, een kleinere gemeente, daalde zijn salaris. Volgens de wachtgeldregeling heb je als wethouder dan recht op compensatie tot aan je oude inkomen. Beemsterboer was twee jaar CDA wethouder in Wormerland. Het ging om een tijdelijke functie.

Zowel Beemsterboer senior als junior zijn niet meer actief als politiek bestuurders voor het CDA. Jelle Beemsterboer stond in 2021 nog wel op de lijst van de Tweede Kamerverkiezingen. Hij haalde ruim 6.000 stemmen binnen, maar kreeg hierdoor geen plek in de Kamer. Jos Beemsterboer heeft ondertussen de switch naar BBB gemaakt. Hij staat op 15 maart bij de waterschapsverkiezingen als lijsttrekker voor de partij van Caroline van der Plas op het stembiljet. Uit de regio staan verder Diny Braak (tevens verbonden aan Onafhankelijk Hollands Kroon) en Martha de Boer uit Winkel en Dorien Sijbenga (raadslid voor LADA & Anders) op de lijst.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button