Den Helder

De Knorhanen naar Amerika, treden op in New York

Advertentie:

Den Helder – Blaaskapel De Knorhanen uit Den Helder vertrekt volgend jaar (half april 2025) richting de Verenigde Staten, om daar op uitnodiging deel te nemen aan een Hollandse Week. Een van de optredens is in New York en tussendoor brengen ze ook nog een bezoek aan jazzstad bij uitstek New Orleans.

Kapelmeester Kees Jan Tuin en zijn muzikale collega’s kijken nu al uit naar het snoepreisje volgend jaar. “Toen de vraag kwam of we wilden optreden was elke Knorhaan direct enthousiast, daar hoefden we niet lang over na te denken.”

De reis zou eigenlijk al dit jaar plaatsvinden, maar is een jaartje uitgesteld. “Tussen New Jersey en Philadelphia zit een van oorsprong Nederlandse kweker die bezig is een grote pluktuin aan te leggen. Hij laat ook een Nederlandse molen bouwen en ter gelegenheid van de opening wilde hij een Hollandse blaaskapel hebben. De bouw duurt echter wat langer dan gepland, vandaar dat de opening is verplaatst naar april 2025”, licht Tuin toe.

Kapiteyn
De Amerikaanse kweker is bevriend met bollenkweker Kapiteyn uit Breezand en die is weer bekend met de Knorhanen en zo is het contact tot stand gekomen. “Hij heeft ons bekeken en was onder de indruk, zodoende volgde de uitnodiging. De hele groep gaat heen, want de Knorhanen komen als geheel of we komen niet”, aldus Tuin.

De kapel treedt twee dagen op in de pluktuin ter gelegenheid van de opening, maar maakt ook een uitstapje naar the Big Apple. “We moeten in ieder geval een dag in New York spelen ter promotie van de pluktuin. We weten nog niet precies waar, maar we hopen dat het in Central Park is. Dat staat natuurlijk best leuk: de Knorhanen in Central Park.”

De Knorhanen hebben dus iets moois om naar uit te kijken, maar de komende dagen staat eerst in het teken van een ander groot spektakel: het carnaval van de Krabbetukkers.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button