Sport

Den Helder Suns verslaat ZZ Leiden

Advertentie:

Den Helder – Den Helder Suns heeft een bijzondere winst bij kunnen schrijven. De Helderse formatie profiteerde donderdagavond optimaal van het lamlendige spel van Zorg en Zekerheid Leiden. Bij rust was het verschil vier puntjes (42-38), maar na de pauze liep het verschil snel op richting de dubbele cijfers. Aan het eind werd de Leidse ploeg gedeclasseerd. Den Helder Suns won verdiend met 91-75.

Het eerste kwart was voor de bezoekers uit Leiden. Hoewel de Den Helder Suns met een driepunter van Thibault Vanderheagen bij 10-09 langszij kwamen, was de stand na de eerste tien minuten in het voordeel van de bezoekers: 16-20. Door het tweede kwart met 26-18 te beslechten, mede door twee driepunters van de scherp schietende Josh Williams, was het voordeel aan Helderse zijde bij de rust 42-38.

Alles lukt
Na de rust gingen beiden teams op jacht naar de winst. Bij de thuisspelende ploeg leek opeens veel te lukken als Vanderheagen een mooie assist levert aan Yarick Brussen. Leidse speler en international Worthy de Jong (4 uit 15 gedurende de wedstrijd) had er eindelijk zijn eerste score inleggen (44-42). Driepunters van Boyd van de Vuurst de Vries en Vanderheagen (50-42) dwongen coach Rolf Franke tot het nemen van een time-out. Leiden wist hierna terug te komen tot 50-47, maar toch kon Den Helder andermaal weglopen van Leiden. Van de Vuurst de Vries gaf de bal perfect op maat aan K.J. Beyers, voor een alley oop: 61-53. Met 65-57 begonnen de Suns aan de laatste tien minuten.

De Suns zaten in een fase waarin alles leek te lukken. Leiden kon geen stempel drukken op de wedstrijd en raakte steeds gefrustreerder toen ze beseften dat ze naar de slachtbank werden geleid. Bezoeker Jarvis Williams kon de kleedkamer opzoeken, nadat hij tot tweemaal toe een technische fout kreeg. De Suns wisten dat de overwinning niet meer uit hun handen kon glippen en speelden frivool de wedstrijd uit: 91-75

Goed gevoel
Coach Peter van Noord: “We komen van ver en er is veel gebeurd. Nino (Gorrisen) is een vraagteken voor de rest van het seizoen (er is een scheurtje in zijn meniscus geconstateerd, red.). Ik ben blij dat we echt teamwerk hebben geleverd. We hadden 26 assists, dat is erg sterk en dat geeft mij een goed gevoel. Nu op naar zaterdag, de tweede wedstrijd binnen 48 uur. Morgen herstellen, goed eten en wellicht een ijsbadje.”

Van de Vuurst de Vries was uiteraard tevreden met de overwinning: ”Het leek even op gallery play, terwijl er nog wel behoorlijk wat minuten te gaan waren, maar we kwamen in ons momentum. K.J. (Beyers) gaf een vingertje en ik wist dat ik hem de bal kon geven voor de alley oop. Dat geeft zelfvertrouwen, alles lukte. Nu op naar Weert, een belangrijke wedstrijd in het kader van de play-offs.”

Maart
De maand maart een hele belangrijke maand. Het team van hoofdcoach Peter van Noord staat momenteel zevende op de ranglijst en heeft nog uitzicht op een plek die recht geeft op deelname aan de play-offs. De winst op Leiden heeft daar een goede bijdrage aan geleverd. Omdat concurrent BAL uit Weert donderdagavond verloor van Aris, kan aanstaande zaterdag in de uitwedstrijd tegen BAL goede zaken worden gedaan door de SUNS en daarbij kunnen ze op gelijke hoogte komen met de Limburgers.

Topscorers:
Den Helder: Brussen 20, van der Vuurst de Vries 16, Williams 14
Leiden: Jarvis Williams 19, Tayler Persons 16, Anunwa Omot 12

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button