Uitgaan

DUO MARES in Hippolytuskerk

Adverentie

Hippolytushoef – In tegenstelling tot wat in het programmaboekje van “De Kop Vol Muziek” vermeld staat, zal niet het aangekondigde duo Huijnen en Hopmans komen spelen in Hippolytuskerk. Zij zijn helaas verhinderd. Maar gelukkig heeft de Stichting Kulturele Aktiviteiten Hippolytuskerk een waardige vervanger gevonden. Op zondag 22 maart om 15.30 uur zal DUO MARES het kaarslichtconcert verzorgen. Duo Mares heeft al eerder bij de SKAH een concert gespeeld.

Duo Mares bestaat uit: Esra Pehlivanli – altviool en Marko Kassl – accordeon. Het duo is opgericht in 2004, en kort daarna speelden zij hun debuut bij het Grachtenfestival in Amsterdam. Daarna volgden vele concerten over de hele wereld en wonnen zij verschillende prijzen. Dagblad Trouw schreef over een optreden: “De kleuren van de instrumenten zijn soms nauwelijks te onderscheiden, zo subtiel vloeit alles in elkaar over. Prachtig hoe het duo een nieuwe en fascinerende klankwereld aanboort. Virtuositeit en veelzijdigheid.”

Deze middag spelen zij werken van onder anderen John Dowland, Johann Sebastian Bach, Béla Bartók, maar ook Manuel de Falla en Astor Piazzolla, met de “Histoire du Tango” en tango’s van Eric Satie, Isaac Albéniz en Igor Stravinsky. Een heerlijke tango middag dus!

Kaarten voor dit concert zijn (zo lang de voorraad strekt) voor aanvang van het concert in de kerk verkrijgbaar voor € 15.00. Reserveren kan via: www.dekroonconcerten.nl. Na betaling worden de kaarten per e-mail toegestuurd, of per telefoon bij Gideon van Beek: 0227 72 02 04.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button