Den Helder

Renovatie Kooybrug start 23 oktober

Advertentie:

Den Helder – De Kooybrug (N99) in Den Helder is meer dan dertig jaar oud en toe aan een opknapbeurt. Rijkswaterstaat en VolkerWessels renoveren de brug vanaf 23 oktober 2023 tot en met mei 2024. De werkzaamheden brengen hinder met zich mee voor wegverkeer en scheepvaart. Tijdens deze renovatie gaat Rijkswaterstaat de systemen voor bediening en besturing vernieuwen, de staalconstructie en leuningen opknappen, het wegdek vernieuwen, de verkeersseinen vervangen en de remmingwerken aanpassen. Met deze renovatie blijft de Kooybrug ook in de toekomst veilig en de regio bereikbaar.

Het wegverkeer kan vanaf 23 oktober 2023 tot en met 22 december 2023 in beide richtingen geen gebruik maken van de N99 ter hoogte van de Kooybrug. Het verkeer wordt omgeleid van de N99 naar de N249 en de N9 (Anna Paulowna en De Stolpen). Doorgaand verkeer in de richting van Den Helder en Texel vanuit Amsterdam/-Haarlem en ten zuiden daarvan wordt geadviseerd te rijden via de N9. Het verkeer moet rekening houden met extra drukte en minimaal 30 minuten extra reistijd.

Tijdens de kerstperiode, vanaf 23 december 2023 tot en met 7 januari 2024, wordt de brug tijdelijk opengesteld voor het wegverkeer. Langzaam verkeer (zoals landbouwvoertuigen, fietsers en voetgangers), hulpdiensten en OV kunnen vanaf 23 oktober 2023 tot en met 7 januari 2024 tijdens de werkzaamheden gewoon over de brug rijden. Wel moeten zij rekening houden met breedtebeperkingen en een langere reistijd.

Scheepvaart
Vanaf 23 oktober 2023 tot en met mei 2024 wordt de Kooybrug niet bediend. Dit betekent dat schepen hoger dan 8,3m om moeten varen omdat ze niet onder het vaste deel van de Kooybrug kunnen doorvaren. Rijkswaterstaat raadt vaarweggebruikers aan goed voorbereid het water op te gaan en vooraf de website van Vaarweginformatie te checken.

De werkzaamheden aan de Kooybrug duren tot en met mei 2024 en worden uitgevoerd in drie fasen. Bovenstaande hinder betreft de eerste fase van 23 oktober 2023 tot en met 7 januari 2024. De hinder voor het wegverkeer in fase 2 en 3 worden momenteel verder uitgewerkt. Meer informatie hierover volgt, zodra dit bekend is.

Kijk voor meer informatie over de renovatie van de Kooybrug op www.rws.nl/kooybrug

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

2 reacties

  1. Zijn ze helemaal gek geworden? Er wordt gejankt over het milieu, stikstof e.a.z. maar ze wisten al 30 jaar dat dit een keer zou komen. Tja, wat kun je vandaag de dag verwachten van managers? Niets immers? Geen goed woord voor over, ook trouwens niet voor andere departementen.

  2. Best sneu eigenlijk dat standaard geklaag van de prinsesjes om wie het hele universum draait, eens in de 30 jaar groot onderhoud en een paar maanden dicht, nou nou wat een ramp zeg, meteen afgeven op alles en iedereen, net zoals die huilers die maanden lopen te klagen over opengebroken straten omdat het riool vervangen moet…..

Wellicht ook interessant

Back to top button