JeugdSport

Geslaagde sportdag korfbalvereniging Vido

Adverentie

Wieringerwerf – Nadat in november de kinderen van de basisscholen in Wieringerwerf een speciale korfbalgymles hadden gekregen, werd woensdag 4 maart een sportmiddag georganiseerd bij korfbalvereniging Vido. Voorafgaand aan de sportdag zijn de basisscholen in Middenmeer langs geweest voor een speciale korfbalgymles die verzorgd werd door korfbalkids.

Alle kinderen van de basisscholen in de Wieringermeer kregen via de korfbalvereniging een flyer als uitnodiging voor deze sportdag. Veel kinderen hadden hier gehoor aan gegeven en in totaal waren er 40 kinderen aanwezig. De kinderen werden verdeeld over de bestaande groepen. De jongste kinderen uit groep 1 t/m 3 haakten aan bij de kangoeroes en F-pupillen en leerden via veel spelactiviteiten omgaan met de korf en de bal.

De kinderen uit groep 4 en 5 kwamen bij de E2 en daar stond met name het doelpunten maken, samenspelen en partijtje centraal. Fanatiek werd geprobeerd zoveel mogelijk doelpunten te maken. De kinderen van groep 6 en hoger werden ingedeeld bij de E1. Ook hier stond natuurlijk doelpunten maken en samenspel centraal al kwam hier meer het competitieve deel naar voren.

De sportdag begon met een spel en eindigde met een eindspel waar alle kinderen uit alle drie de groepen aan meededen. Alle kinderen werden via een waardebon uitgenodigd om vier keer gratis mee te trainen. Ook kinderen die niet op de sportdag aanwezig waren en toch graag een keer bij de korfbal willen kijken zijn van harte welkom tijdens de reguliere training van 15.30 tot 16.30 uur in de sporthal de Zuiderzeehal.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button