Uitgaan

Kunstlezing en zangmiddag in School 7

Advertentie:

Den Helder – School 7 organiseert medio november weer twee activiteiten in de bibliotheek. Zo kunnen kunstliefhebbers een lezing over Hilma af Klint bijwonen en organiseert Evelien van Leeuwen een zangmiddag.

Hilma af Klint wordt door sommige gezien als de onbekende pionier van de moderne kunst. Kunsthistoricus Krzyzstof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend belicht op woensdagavond 15 november om 19:30 uur in School 7 het leven, ideeën en individuele beeldentaal van Hilma. Vol vorm- en kleursymboliek in een boeiende kunstlezing.

In deze lezing wordt onder meer haar abstracte werk besproken, dat Hilma maakte ver voordat kunstenaars als Kandinsky, Malevitsj of Mondriaan abstract gingen werken. Ook vertelt de spreker waarom af Klint zo lang onbekend en zelfs vergeten is geweest. Wie het oeuvre van deze kunstenares in levende lijve wil bewonderen, kan dit najaar terecht in het Kunstmuseum in Den Haag. Een kaartje voor de lezing kost € 7,50. In de pauze is er gratis koffie of thee. Kaarten zijn te koop via de website.

Smartlappen zingen met Evelien
Zangeres Evelien van Leeuwen verzorgt elke maand in School 7 een zangmiddag. Op dinsdagmiddag 14 november om 15:00 uur worden er smartlappen gezongen. Wat is een smartlap eigenlijk en waar komt deze naam vandaan? Evelien vertelt én zingt. De middag is voor iedereen die graag zingt en het gezellig vindt om dit samen met anderen te doen. Deelname aan de zangmiddag is gratis. Wel graag even van te voren aanmelden. Dit kan op de website, telefonisch (0223 – 623434) of aan de balie in School 7.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button