Den HelderZakelijk

Hans de Zeeuw haalt alle Dragons binnen voor rekenspel

Adverentie

Den Helder – De ambitieuze rekendocent Hans de Zeeuw was donderdag te zien in de eerste aflevering van het tweede seizoen van Dragons’ Den. Hij presenteerde zijn reken-memoryspel en dat deed hij met succes. Alle Dragons waren enthousiast en stapten in.

De Zeeuw legt uit dat hij tijdens bijlessen merkte waar leerlingen moeite mee hadden en hij ze graag een beter beeld wilde geven. “Wanneer iemand niet weet hoeveel liter er in een emmer zit, wil ik daar iets mee doen.” Dit was voor hem het opstapje. De Zeeuw is begonnen met een collega, om vervolgens alleen verder te zoeken naar ontwikkeling. “Toen ik mijn idee presenteerde bij Comenius in Berlijn en een Europese Onderscheiding kreeg, wist ik dat er meer mogelijk was.”

Uiteindelijk is een game ontwikkeld om het gebruik nog makkelijker te maken. “Zo kunnen kinderen het ook met elkaar delen in deze tijd van online lessen.” Van het bordspel wordt nu, met behulp van de Dragons, een online game gemaakt. “Vorig jaar heb ik het programma gezien en het ondernemen zit in me. Het ging dus meteen kriebelen. Ik heb me in oktober ingeschreven. Dit seizoen waren er zo’n driehonderd tot vierhonderd inzendingen. Honderdtien ideeën mochten gepitcht worden, waarvan er twintig werden uitgekozen.” Van de vijf Dragons krijgt De Zeeuw niet alleen ondersteuning op vele manieren, maar ook 100.000 euro om de game te realiseren.

De Zeeuw vroeg de Dragon’s 50.000 euro in ruil voor 40 procent van zijn bedrijf. Hij kreeg 100.000 euro van vijf zeer enthousiaste Dragons.

Dragons’ Den gemist? Kijk hier de aflevering terug.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button