Hollands KroonVideo

Lopend vuurtje door Hollands Kroon (video)

Hollands Kroon – Het ging als een lopend vuurtje van Leeuwarden naar Den Haag, met als tussenstation de Afsluitdijk en Hollands Kroon. Vrijdagmiddag werd het vuur vanuit Friesland overgenomen op de Breezanddijk door een delegatie uit Noord-Holland.

Daarna richting restaurant De Zingende Wielen bij Den Oever waar meerdere mensen zich konden aansluiten om daarna richting Schagen te gaan om een wake met lichtjes en lampjes te houden. Het Vluchtelingencomité Groningen en MiGreat wil aandacht vragen voor de onmenselijke omstandigheden waaronder gevluchte mensen worden ondergebracht en moeten overleven.

Doel is het destructieve migratiebeleid van de afgelopen jaren op de kaart te zetten, mensen te informeren over de gevolgen van hun stem op de leefomstandigheden van vluchtelingen én aan de komende regering te laten zien dat er draagvlak is voor menselijk migratiebeleid. Roos (MiGreat) is een van de initiatiefnemers en legt uit waarom: “Na jaren gewerkt te hebben aan de Europese grenzen, kan ik alleen maar zeggen dat mensen er slechter aan toe zijn dan ooit. Het geweld van grenspolitie, de verwaarlozing in de kampen, de mensen die dakloos aan hun lot over worden gelaten: dit beleid maakt mensenlevens kapot. Het moet anders. De komende regering moet werk maken van humane opvang en veilige vluchtroutes.”

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button