112

Man weer de weg op zonder rijbewijs

Den Helder – De politie heeft vrijdag 5 maart een jongeman staande gehouden op de Nieuweweg. Hij reed op een scooter zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Dit was al de derde keer.

De scooter is daarom door de politie in beslag genomen. Ook bleek hij rond te rijden op de scooter terwijl deze een WOK-status had. Na een controle op de rollerbank bleek ook nog eens dat hij de constructiesnelheid overschreed omdat de scooter 71 kilometer per uur ging.

Daarnaast bleek dat de scooter meer mankementen vertoonde. De verlichting werkte niet, de bandenspanning was niet in orde en richtingaanwijzers bleken defect. De man heeft uiteindelijk afstand gedaan van zijn scooter. Deze zal worden vernietigd.

Voor het rijden zonder rijbewijs, rijden met WOK-status en overschrijden van de constructiesnelheid zal een proces-verbaal worden opgemaakt.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button