GR2022DH

CDA verkiezingsborden beklad met hakenkruizen

Lijsttrekker Krul moest het eerder al ontgelden

Advertentie:

Den Helder – In verkiezingstijd proberen partijen middels allerlei manieren zichtbaar te zijn. Zo ook met verkiezingsborden, zogenaamde abri’s, lange de Helderse wegen. De lokale fractie van het CDA heeft gemengde gevoelens bij het plaatsen van hun borden. De verkiezingsborden van het CDA zijn op meerdere plekken beklad. Zo werd het partijlogo vervangen met een hakenkruis en zijn er zwarte strepen door de gezichten van de CDA-kandidaten gekrast.

Lijsttrekker Krul is teleurgesteld: “Je blijft met je tengels van andermans spullen af. Wij hebben gespaard voor deze borden en proberen net zoals andere partijen constructief campagne te voeren. Ik weet niet wat dit soort mensen bezield.” Wel benadrukt Krul dat het om een kleine groep gaat. “We hebben ook heel veel positieve reacties ontvangen, van mensen die we spreken in Julianadorp of Den Helder of die onze borden langs de wegen zien. Dit is echt een kleine groep die blijkbaar geen grenzen kent.”

Brieven aan het huisadres
Vorige week plaatste de 27-jarige lijsttrekker van het CDA in Den Helder al een bericht op social media waarin hij twee brieven liet zien gericht aan zijn huisadres. Op deze brieven viel onder meer te lezen dat het goed zou zijn als ‘ze’ – politici van landelijke coalitiepartijen – opgepakt en achter tralies gezet zouden worden. “Het klopt dat ik regelmatig dit soort brieven krijg. Mensen hebben blijkbaar echt niks beter te doen. Het idee dat je adres blijkbaar zo publiek bekend is maakt het wel ongemakkelijk. Ik hoop niet dat van het één het ander komt.”

Krul schoof enkele weken geleden nog aan bij het tv-programma Op1 om te vertellen over haat in en om de politiek. “Mensen van in de twintig die de politiek misschien wel leuk vinden, denken nu echt wel tien keer na voordat ze een stap naar voren zetten. Dat is zó zonde, want we hebben iedereen – los van welke partij – hard nodig. Mensen die zich inzetten voor de samenleving, ook middels de politiek, zijn waardevol. Daar zouden we als samenleving wat zuiniger mee om moeten gaan.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button