Noord-HollandSport

Flevo wint in slotfase, Zeemacht speelt gelijk

Kop van Noord-Holland -Afgelopen zondag heeft het eerste van Flevo met 3-2 gewonnen van Grashoppers. Het Helderse Zeemacht bleef steken op een 1-1 gelijkspel tegen KVC.

Het duel tussen Flevo en Grashoppers was een ontmoeting tussen de nummers zes en negen in de 3e klasse A. Flevo begon de wedstrijd erg sterk met veel druk op de verdediging van Grashoppers. Hier hadden de bezoekers duidelijk veel problemen mee. Freek Vrenegoor zette goed druk op de keeper, die de bal uit paniek tegen de Flevo-speler schoot. Hierdoor wist Freek al vroeg in de wedstrijd de bal in een leeg doel binnen te schieten. De thuisploeg had voornamelijk de overhand, maar Grashoppers werd wel een aantal keer gevaarlijk vanuit de counter. Hierdoor kwamen de mannen uit Hoogwoud vrij snel weer op 1-1.

Flevo speelde goed voetbal en kwam veel rond de 16 van de tegenstander, maar het ontbrak aan scherpte in de laatste bal of het eindschot. Enkele minuten voor rust kreeg Sidney Schaafstra de bal aan de linker kant waarna hij met een mooie actie vier man voorbij speelde. Vervolgens wist hij vanuit een moeilijke hoek de keeper te passeren. De 2-1 kwam op het juiste moment, aangezien de tweede helft gelijker opging en beide teams kansen kregen om te scoren. Flevo kreeg een terechte penalty, die werd benut door Mike Zomerdijk: 3-1.

Flevo merkte toen dat het wel klaar was voor Grashoppers. De bezoekers staken daarna ook minder energie in de wedstrijd, waardoor er veel ruimte kwam om te voetballen. Kort voor het einde van de wedstrijd kreeg Grashoppers nog een penalty waaruit de 3-2 werd gemaakt.

Zeemacht
Zeemacht nam het in de 4e klasse A eigen huis op tegen KVC Heerhugowaard. De bezoekers pakten de 0-1 voorsprong, maar door de gelijkmaker van Ingmar Waard in tweede helft eindigde de wedstrijd in 1-1. Volgende week speelt Zeemacht om 14:00 uur een uitwedstrijd tegen Egmondia 1.