Hollands Kroon

Gemeente Hollands Kroon bezig met Dorpsgids, hulp inwoners gevraagd

Hollands Kroon – Hollands Kroon staat bekend als een grote plattelandsgemeente met veel dorpen en buurtschappen. Om het nieuwe inwoners wat makkelijker te maken, zoals het aanwijzen van winkels en andere voorzieningen, is de gemeente bezig met een Dorpsgids. Inwoners worden opgeroepen mee te denken.

Gemeente Hollands Kroon heeft voor elk dorp in de concept dorpsgids een korte introductietekst geschreven. Hierin staat een klein stukje geschiedenis van het dorp, waar het dorp bekend om staat en wat er te doen is. Maar wie kent zijn of haar dorp beter dan de inwoners die er al jaren wonen? Daarom wordt bewoners nu gevraagd of zij zich kunnen vinden in de beschrijving en de foto van hun dorp. Via participatieplatform Denkmee kan iedere inwoner van Hollands Kroon reageren op elk dorp en opmerkingen en/of ideeën meegeven.

Verder laat gemeente Hollands Kroon weten op zoek te zijn naar foto’s van de gemeente. “We hebben een prachtige gemeente met uitgestrekte velden en idyllische dorpen”, vertelt de gemeente in het persbericht. “Helaas hebben we niet van elke plek een mooie foto. Heeft u een passende foto die kenmerkend is voor uw dorp of buurtschap? Upload deze foto dan via het formulier op deze website. En wie weet pronkt uw foto straks in de dorpsgids!”

De deadline voor het sturen van opmerkingen, ideeën en/of foto’s is maandag 27 maart.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button