Texel

Stichting Texels Museum zoekt verhalenvertellers en andere vrijwilligers

Advertentie:

Texel – Bij Stichting Texels Museum zijn tientallen vrijwilligers actief. Hun werkzaamheden zijn veelzijdig en gaan van het demonstreren van ambachten bij Museum Kaap Skil, het schoonhouden van het buitenterrein bij Ecomare en het vertellen van verhalen tot het runnen van de Oudheidkamer. Dankzij de vrijwilligers is er meer mogelijk en is een bezoek aan een van de musea nóg leuker en interessanter.

Museum Kaap Skil, Ecomare en de Oudheidkamer zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Museum Kaap Skil is specifiek op zoek naar mensen die in het museum achtergrondinformatie willen geven over de tentoonstellingen. Afgelopen kerst- en voorjaarsvakantie is het museum daarom gestart met het geven van korte rondleidingen door nieuwe tentoonstellingen. De vrijwilligers die de rondleidingen gaven, zijn vooraf uitgebreid geïnformeerd door de museummedewerkers, zodat ze goed beslagen ten ijs kwamen.

Museum Kaap Skil wil het aantal vrijwilligers, die de rondleidingen door de tentoonstellingen Wereldreis en Palmhoutwrak kunnen geven, graag uitbreiden. Ook mensen die een rol willen spelen in het openluchtmuseum, zijn zeer welkom. De ambachtslieden en verhalenvertellers die daar actief zijn, zorgen voor bijzondere belevingen en leuke ontmoetingen.

Contact
Vrijwilligerscoördinator Kelly Lexmond gaat graag in gesprek over wat vrijwilligers voor een van de musea zou willen betekenen. Contact opnemen kan via 0222-317741 of kellylexmond@texelsmuseum.nl.

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button