Den HelderJeugd

Triade, Mee & De Wering, Druktemaker en KBAAL introduceren Digital Media Academy

Advertentie:

Den Helder – Triade, Mee & De Wering, Druktemaker en KBAAL introduceren een nieuwe gratis opleiding voor jongeren: de Digital Media Academy. Een pilotproject waarin zij samen de krachten bundelen om jongeren (13-23 jaar) uit de regio de kans te bieden om goed te worden in het maken van professionele videocontent.

In de opleiding leren deelnemers de skills die ze verder helpen in de ontwikkeling op digitaal vlak. Het inspireert, geeft houvast en ook richting om verder te komen in het vak. Zonder boeken; de deelnemers gaan praktisch en gericht zelf aan de slag. Leren door te experimenteren en te doen, maar dan wel met de beste ondersteuning van professionals. Van echt goede scripts schrijven tot cameravoering en editing op een hoger niveau; het complete plaatje.

De studenten hebben een basisniveau nodig op digital gebied om deel te kunnen nemen aan de lessen. Dit niveau wordt beoordeeld door middel van het aanleveren van een online portfolio bij aanmelding.

Toekomstkansen
Initiatiefnemers Triade en MEE & De Wering werken dagelijks met jongeren en zien de grote passie op één of meer onderdelen van digitale media. Er is veel talent in de regio; dat talent willen ze verder brengen en het enthousiasme om actief te bezig zijn met digitale media stimuleren. Juist omdat er toekomstkansen liggen in digitale marketing. De jongeren worden voorbereid op de digitale arbeidsmarkt en worden mediawijs gemaakt, onder andere door ze kennis te geven over de markt en het oog voor eventuele risico’s. Daarnaast wil DMA het talent uit Den Helder en de regio graag behouden door hier kansen te ontwikkelen en in deze regio een markt te creëren voor jongeren waar ze hun talent kunnen inzetten.

In deze pilot brengen ze de know-how over de doelgroep samen met het netwerk van Triade en jongerenwerk MEE & De Wering, de expertise van mediabedrijf Druktemaker en de faciliteiten en mogelijkheden van film- en animatiebedrijf KBAAL om jongeren een opleiding aan te bieden die echt aansluit.

Aanmelden
Meer informatie over de Digital Media Academy is te vinden op www.dmadenhelder.nl. Via deze website kunnen geïnteresseerden zich tot 16 april aanmelden. De lessen starten op 12 mei.

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button