Den Helder

Dak- en thuislozen kunnen ook in de zomer terecht in de Helderse nachtopvang

Advertentie:

Den Helder – De Helderse nachtopvang voor dak- en thuislozen blijft ook in de zomermaanden op niveau. Dat heeft het college besloten. Er blijven tot en met 31 oktober voldoende bedden beschikbaar om te voldoen aan de vraag.

De capaciteit voor de zomermaanden was acht bedden, bedoeld voor vier mannen en vier vrouwen. Vorig jaar is voor de winter de opvangcapaciteit uitgebreid naar twintig. Volgens het college zijn er ongeveer vijftien daklozen in beeld die regelmatig gebruik maken van de nachtopvang. Hierbij zijn ook vier vrouwen die opgevangen worden in een andere accommodatie. Het voorstel is de capaciteit van twintig bedden te handhaven, zodat er voldoende capaciteit is voor alle mensen die in beeld zijn en een plek hebben in de nachtopvang. “Op deze wijze zetten we de verbetering van het afgelopen half jaar in de maatschappelijke opvang voort”, aldus het college.

Met dit besluit blijft de omvang van de capaciteit van de nachtopvang voor dak- en thuislozen op de Spoorgracht in de periode van 1 maart tot en met 31 oktober op zestien bedden voor mannen en daarnaast is er dan nog een extra capaciteit in een andere accommodatie voor vier vrouwen. De nachtopvang is open van 18.00 tot 09.00 uur.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button