Defensie

Marineschip Zr. Ms. Tromp vertrekt voor wereldreis vol oefeningen en operaties

Advertentie:

Den Helder – Marineschip Zr.Ms. Tromp vertrekt op zaterdag 9 maart voor Pacific Archer, een reis om de wereld in zes maanden. Aan boord is ook een NH90-helikopter. Tijdens de reis neemt de ruim tweehonderd koppige bemanning deel aan diverse oefeningen en operaties met bondgenoten en partners.

Het luchtverdedigings- en commandofregat vertrekt naar de Middellandse Zee, om daarvandaan door te reizen naar de Indo-Pacific. In september keert het schip terug via het Caribisch gebied en de Atlantische Oceaan.

De reis biedt waardevolle ervaring op het gebied van operaties, onderhoud en logistiek en onderstreept het belang van vrije doorvaart over zee voor onze waarden, welzijn en welvaart. Met Pacific Archer laat de Koninklijke Marine zien voor langere tijd zelfstandig wereldwijd te kunnen opereren.

‘Belangrijk voor veiligheid en economie’
Het kabinet ziet deze regio als belangrijk voor de veiligheid en economie van Nederland. Pacific Archer biedt goede mogelijkheden om de militaire en diplomatieke banden in de Indo-Pacific aan te halen. Eerder maakte het kabinet daarom bekend om het jaar een marineschip naar deze regio te willen sturen.

Zr.Ms. Tromp is één van de vier luchtverdedigings- en commandofregatten van de Koninklijke Marine. De schepen zijn gespecialiseerd in luchtverdedigingstaken. Dankzij de geavanceerde radar en wapens kunnen ze luchtdreigingen herkennen, volgen en onderscheppen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button