Politiek

Ook Hollands Kroon krijgt een agressieprotocol

Advertentie:

Anna Paulowna – In steeds meer gemeenten wordt een agressieprotocol vastgesteld. Dit om een richtlijn te hebben hoe om te gaan met agressie richting alle onderdelen van het gemeentebestuur. Ook gemeente Hollands Kroon krijgt een agressieprotocol.

In het presidium van Hollands Kroon kwam de vraag naar boven of er behoefte bestaat om als raad en fractieondersteuners al dan niet samen met het college in gesprek te gaan over hoe om te gaan met agressie. Of dat het volstaat dat er ambtelijk een concept protocol voor Hollands Kroon wordt opgesteld voor fractieondersteuners, wethouders en burgemeester, dat daarna via het presidium aan de raad ter vaststelling wordt aangeboden. Dezelfde regeling zal dan ook door het college worden vastgesteld.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid beschikt overigens ook over een netwerk en website ‘Weerbaar bestuur’. Vanuit het presidium bestond er geen behoefte om te spreken over zaken “die we hier gelukkig niet hebben”, zoals treffend door Wim Groot (VVD) gezegd werd. Wel is het even de vraag of digitale agressie ook onderdeel van het protocol moet gaan worden. Agressie komt immers niet alleen fysiek voor, maar tegenwoordig ook regelmatig online via bijvoorbeeld social media. Er wordt nog gekeken of dit onderdeel toegevoegd moet worden aan het protocol ‘omgaan met agressie’.

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button