Den Helder

Corona doet Samenloop Den Helder definitief de das om

Den Helder – ‘Met pijn in het hart’ heeft KWF Kankerbestrijding besloten te stoppen met de lokaal georganiseerde Samenloop-evenementen, die door KWF werden ondersteund. De reden is dat KWF hard getroffen is door de coronacrisis. De relatief hoge kosten van een Samenloop zijn hierdoor niet langer te verantwoorden. Dit betekent dat ook het wandelevenement in Den Helder, dat gepland stond voor 2021, helaas niet meer zal plaatsvinden in de huidige vorm via het KWF.

Net als veel andere goede doelen heeft KWF het afgelopen coronajaar te maken gehad met een grote terugval in inkomsten. Door het niet doorgaan van evenementen is er in 2020 veel minder geld opgehaald, terwijl de vaste kosten doorliepen. Ook in 2021 verwacht KWF tientallen miljoenen mis te lopen als gevolg van de coronacrisis. KWF-directeur Johan van de Gronden: “De relatief hoge kosten van een Samenloop zijn hierdoor niet langer te verantwoorden”.

Terugblikken
Van de Gronden kijkt terug op veel mooie en ontroerende momenten. “Na bijna 15 jaar en 265 Samenlopen komt er nu definitief een einde aan een bijzonder evenement, dat voor duizenden mensen heel veel heeft betekend. We zijn alle vrijwilligers, deelnemers, survivors en sponsors enorm dankbaar dat zij dat mogelijk hebben gemaakt. We koesteren de herinnering aan de vele gevoelens van saamhorigheid en troost die we samen mochten beleven.”

In Den Helder zou in het weekend van 6 juni 2021 voor de 5de keer de KWF Samenloop worden georganiseerd. Wegens corona was dit evenement al uitgesteld, maar nu valt het doek definitief. Wel zal er vanuit het Inloophuis naar alle waarschijnlijkheid een nieuw initiatief worden gestart. Hoe dit vorm gaat krijgen word met het samenloop bestuur op korte termijn besproken.

SamenLoop voor Hoop
KWF Samenloop (vooral bekend onder de naam ‘SamenLoop voor Hoop’) is een wandelevenement dat is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Tijdens een 24-uurs wandelestafette wordt geld opgehaald voor kankeronderzoek. Via speciale ceremonies wordt stilgestaan bij kanker en het leven gevierd. KWF Samenlopen worden door heel Nederland door vrijwilligers georganiseerd en staan bekend om hun lokale karakter en de sterke saamhorigheid.

In 2006 presenteerde KWF de eerste SamenLoop voor Hoop in Nederland in het Drentse Borger. In totaal zijn er in 13 jaar tijd ruim 250 edities gelopen en is er ruim 25 miljoen euro opgehaald. Vanwege de coronamaatregelen heeft er sinds oktober 2019 geen Samenloop meer plaatsgevonden in Nederland.

Deelnemers van Samenloop Den Helder kunnen indien gewenst hun inschrijfgeld terugvragen. Kijk voor meer informatie op www.samenloopvoorhoop.nl.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Famke richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via famke@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button