Hollands KroonJeugd

Leerlingen van RSG Wiringherlant krijgen lessen in geldzaken

Hollands Kroon – Tegenwoordig hebben veel jongeren ouder dan 18 jaar schulden. Jongeren die in de schulden terechtkomen, missen vaak de financiële ervaring om met geld om te gaan. Om schulden tegen te gaan, worden er sinds kort lessen over geldzaken gegeven op het RSG Wiringherlant. Door deze lessen te geven hopen wij jongeren goede financiële kennis aan te leren.

De lessen zijn voor de leerlingen van klas 1 tot en met 4 van RSG Wiringherlant. De lessen worden gegeven door professionals uit het werkveld. Dit zijn jongerenschuldhulpverleners en budgetcoaches. Ook staan jongeren die zelf schulden hebben voor de klas. Zij leggen uit wat schulden met je doen.

De onderwerpen van de zes lessen zijn de belangrijkste oorzaken waardoor jongeren de meeste schulden maken:

Wat verandert er als je 18 bent en mobiele telefonie (contracten)
Boetes
Fraude
Zorgverzekering
Studiefinanciering en OV-reisproduct
Incassotraject

Het gaat om een proef. Na de zes lessen wordt bekeken of de lessen voortaan ieder schooljaar worden gegeven.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button