Uitgaan

Voorjaar in Eendenkooi ‘t Zand

Advertentie:

’t Zand – Een kijkje in de vierhonderd jaar oude eendenkooi en het aangrenzende bos? Op zaterdag 16 april van 14:00 tot 15:30 uur zijn belangstellenden welkom in eendenkooi ‘t Zand. Landschap Noord-Holland heeft deze cultuurhistorische eendenkooi helemaal in oude staat teruggebracht. Een kijkje achter de schermen nemen en alles leren over eenden vangen door de eeuwen heen. De spreekwoorden ‘een graantje meepikken’ of ‘de pijp uitgaan’ zijn afkomstig uit de werkzaamheden in een eendenkooi.

Na een korte wandeling tussen de rietschermen gaan de deelnemers naar de kooiplas, zodat de eenden niet schrikken. Vanachter het kijkscherm kan het natuurlijke gedrag van de eenden in stilte worden bekeken. In de kooiplas zijn staleenden die andere eenden aantrekken. Daar zitten soms heel bijzondere soorten tussen. Rondom de kooiplas liggen vier zogenoemde vangpijpen. In het voorjaar is in het bos dat aan de eendenkooi grenst ook te genieten van een rijkdom aan vogels. En de bomen en planten die uitlopen.

Aanmelden
Verzamelen bij het Bezoekerscentrum Eendenkooi ’t Zand, Korte Bosweg 47a. De kosten voor deelname bedragen voor volwassenen € 7,00, kinderen € 3,00. Beschermers € 4,00 en kinderen van beschermers € 2,00. Reserveren via de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button