Cultuur/NatuurHollands Kroon

College kijkt tevreden terug op evenementen rondom tienjarig bestaan Hollands Kroon

Advertentie:

Hollands Kroon – Het college van de gemeente Hollands Kroon kijkt tevreden terug op de evenementen ‘Kolder in de Kop’ en ‘De Hollands Kroonse Spelen’, welke werden georganiseerd voor het tienjarig bestaan van de gemeente. Zo valt te lezen in een brief aan de raad. Het Cultuurplatform Hollands Kroon heeft eerder aangegeven niet blij te zijn met het feit dat de gemeente hen niet heeft betrokken bij de organisatie. Daarom heeft het college met de organisatie een gesprek gevoerd.

Volgens het college blijkt uit de evaluatie dat het erg op prijs werd gesteld dat de gemeente het initiatief heeft genomen om de evenementen te organiseren. Zeker direct na alle beperkingen van de coronacrisis. Organisaties en vrijwilligers kregen hierdoor zelf ook weer inspiratie om activiteiten te organiseren, nadat het zo lang niet kon. Verder stelt het college dat de evenementen, die door de hele gemeente plaatsvonden, de onderlinge connecties een impuls hebben gegeven. Er deden ruim 80 stichtingen en verenigingen aan mee.

Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK), de organisatie die door de gemeente in het leven is geroepen om culturele evenementen en activiteiten in de gemeente te stimuleren, uitte zich na het evenement ‘Kolder in de Kop’ zeer kritisch. CPHK was namelijk niet betrokken bij de organisatie, terwijl het specifiek ging om dans, zang en beeldende kunst. De VVD stelde hierover nog politieke vragen, waarna het college zei met een evaluatie te zullen komen. Het college maakt er weinig woorden aan vuil: “Inmiddels is hierover een gesprek met het CPHK gevoerd waaruit lessen zijn getrokken voor de toekomst.” Wat die lessen zijn en wat de positie van het CPHK bij toekomstige evenementen is wordt niet duidelijk.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button