Hollands KroonPolitiek

College: Speeltuinen wel inclusief

Hollands Kroon – Het college van de gemeente Hollands Kroon zegt in antwoorden op politieke vragen van het CDA dat speeltuinen in de gemeente wel degelijk voldoende toegankelijk zijn voor kinderen met een fysieke beperking. De christendemocraten maakten zich zorgen over een gebrek aan inclusiviteit, terwijl de raad het college had opgedragen hiervoor te zorgen.

Fractievoorzitter Jan-Willem van er Klugt constateerde een paar weken geleden dat speeltuin de Bosbies in Anna Paulowna geen speeltoestel bevatte welke geschikt is voor kinderen met een beperking. Die speeltuin is nieuw en via een motie van de ChristenUnie heeft het college de opdracht gekregen om bij alle renovaties of nieuwbouw te zorgen voor toegankelijke speeltoestellen. De constatering van het CDA klopt niet, zo zegt het college nu: Ook in speeltuin de Bosbies is een vogelnestschommel aanwezig. Die kunnen veilig gebruikt worden, zelfs door meervoudig gehandicapte kinderen.

Het CDA vroeg het college of zij er in de toekomst voor kunnen zorgen dat motie wel wordt uitgevoerd. Dat gebeurt nu al, aldus de wethouder: “Om dit te bereiken zijn recent vogelnestschommels geplaatst in Kreileroord, Oosterland, Wieringerwaard, Barsingerhorn en Zijdewind. Samen met de beheerders van de speeltuinen zorgen we ervoor dat er bij nieuwe- en vernieuwing van speeltuinen rekening wordt gehouden met inclusieve speeltoestellen. Zo heeft bijvoorbeeld de nieuwe speeltuin in Oude Niedorp vier toegankelijke inclusieve speeltoestellen.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button