Kop van Noord-Holland

Het Gouden Kans Project zoekt sociale organisaties die meer impact willen maken

Adverentie

Kop van Noord-Holland – Het Gouden Kans Project is een MDT (Maatschappelijke Diensttijd) gesubsidieerd programma voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar uit Noord-Holland Noord. Zij werken tijdens het project aan hun persoonlijke ontwikkeling én zetten zich tegelijkertijd in voor anderen en hun omgeving. Het Gouden Kans Project is nu op zoek naar sociale organisaties uit de regio die met hulp van jongeren (meer) impact willen maken.

Tijdens Gouden Kans volgen de jongeren gedurende zestien weken workshops en persoonlijke coaching. Daarnaast gaan zij in de praktijk lokaal impact maken. Binnen een impactthema gaat een groepje jongeren bij een sociale organisatie aan de slag met een uitdaging, waar zij stapsgewijs een oplossing voor verzinnen en in de praktijk uitvoeren.

De eerste zes weken van Gouden Kans verdiepen de jongeren zich in de verschillende impact thema’s en doet de groep inspiratie op. In deze eerste inspiratiefase worden de groepjes gemaakt op basis van thema en worden zij gematcht aan één van de deelnemende organisaties. Gezamenlijk wordt er een keuze gemaakt voor een uitdaging. Het kan zijn dat het groepje zelf een voorstel heeft of dat de organisatie een uitdaging of vraagstuk aandraagt. In de ruim twee maanden die volgen krijgen de jongeren workshops en een dagdeel in de week de tijd om stapsgewijs aan hun impact-project te werken.

Van de organisatie wordt een vast contactpersoon gevraagd die wekelijks bereid is het groepje te begeleiden bij het proces en dat er één dagdeel per week een ruimte op locatie beschikbaar is. Er zijn 3 vaste momenten – Sterke Start, Pro Action Café en Eind Event – waarop de organisatie wordt verwacht aan te sluiten bij het programma van Gouden Kans. Daarnaast zijn er vier (bij voorkeur telefonische) in-check momenten tussen de begeleider van de organisatie en de coördinator van Starters4Communities.

Voorwaarden
Het Gouden Kans Project zoekt sociale organisaties uit de gemeenten Alkmaar, Hoorn, Dijk en Waard, Den Helder, Schagen en Hollands Kroon die impactvol werk doen en interesse hebben om samen met een Gouden Kans groepje impact te maken. Om in aanmerking te komen voldoet de organisatie te voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • De organisatie richt zich op (één van) de SDG’s (Duurzame doelen) of houdt zich bezig met lokaal impact maken;
  • De organisatie heeft een vraagstuk liggen of is bereid een uitdaging aan te nemen om uit te werken;
  • De organisatie heeft een vast contactpersoon die gedurende het projectperiode wekelijks tijd heeft en het leuk vindt een klein groepje (soms kwetsbare) jongeren te begeleiden bij het proces van het impact project;
  • De organisatie heeft een ruimte beschikbaar voor het groepje om wekelijks samen te komen.

De eerstvolgende groepen die gaan starten zijn gemeente Hollands Kroon en gemeente Alkmaar. Hollands Kroon start 30 maart, de start voor de organisatie is 11 mei, eind afsluiting is 13 juli. Gemeente Alkmaar start 4 april. De organisatie start 16 mei, de eind afsluiting vindt 18 juli plaats. Na de zomer zullen er weer twee groepen starten in 2 andere gemeenten: Schagen en Hoorn.

Contact
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Remi Goossens (programmacoördinator Hollands Kroon) via remi@starters4communities.nl/0651267248 of Mike Jonker (programmacoördinator Alkmaar) via mike@starters4communities.nl of 0658946710. Meer informatie is beschikbaar op de website van Gouden Kans Project.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button