Ingezonden

Met deze certificaten worden jouw ICT’ers nog beter

Er zijn weinig branches die uitdagender zijn dan de ICT wereld. Iedere wereld is in beweging, maar nieuwe ontwikkelingen in de IT volgen elkaar in sneltreinvaart op. Om ervoor te zorgen dat het personeel het allemaal bij kan houden, worden er doorlopend trainingen en cursussen gegeven. Na afloop hiervan kunnen de medewerkers met een of meerdere certificaten op zak de organisatie versterken. In dit artikel lees je alles over vier belangrijke certificaten in de ICT wereld.

MD-101

MD-101 is een belangrijk en bovenal handig certificaat voor ICT’ers. In een MD-101 training leer je hoe je een moderne desktopomgeving kunt ontwikkelen, hoe deze beheerd kan worden en hoe je deze moet beveiligen. Bedrijven maken steeds meer gebruik van laptops, smartphones en tablets, en minder van bedrijfsdesktops. Met een MD-101 certificaat op zak weet een ICT’er hoe de systemen voor deze devices moeten worden geregeld.

AZ-900

ICT’ers die alles over cloud services en Microsoft Azure willen weten, vinden in AZ-900 het perfecte certificaat. Tijdens deze training maak je uitgebreid kennis met algemene cloud computing modellen en processen. Behalve de basiskennis en vaardigheden over cloudservices wordt er ook uitgebreid gekeken naar Microsoft Azure.

Microsoft Azure is overigens een cloudplatform, zoals de naam al doet vermoeden is dit platform van Microsoft. Binnen Azure worden internetdiensten aangeboden. Met dit certificaat kan een ICT’er cloud concepten beschrijven en uitleggen. Daarnaast kunnen de Azure architectuur en diensten worden beschreven. Ook kan het beheer en het besturen van Azure worden uitgelegd.

MD-100

Technisch personeel dat het MD-100 certificaat op zak heeft, kent alle ins en outs van Windows 10. Ze zijn in staat om Windows 10 te beheren en mogelijke problemen op te lossen. Daar horen vaardigheden bij zoals het installeren, aanpassen en updaten van de besturingssystemen van Windows.

MD-100 en MD-101 zijn overigens de enige twee mogelijkheden om het Microsoft 365 certificaat te behalen. Voor de MD-100 training is wel een beetje voorkennis nodig. Zo moeten deelnemers  beschikken over basiskennis van computernetwerken, OS en applicatie concepten. Verder is handig als je ervaring hebt met Windows OS.

ITIL-certificaat

Het ITIL-certificaat is een stuk algemener dan de drie eerder genoemde certificaten. ITIL is een afkorting en staat voor Information Technology Infrastructure Library. In simpele bewoordingen is het de basis of het fundament om de inrichting van ICT-omgevingen te standaardiseren.

ITIL is eind jaren ’80 door de Britse regering in het leven geroepen. Medewerkers met dit certificaat op zak hebben de perfecte basis om als ICT’er aan de slag te gaan. De meest recente versie is ITIL 4. Dit richt zich vooral op het servicewaardesysteem. Hierin zitten alle aspecten die een dienstverlener op orde moet hebben om zeker te weten van toegevoegde waarde te zijn.

Bij ITIL 4 wordt gebruik gemaakt van vijf componenten. Er wordt gekeken naar wat nodig is om de service van waarde te laten zijn, naar de beste bewezen praktijkoplossingen, de richtinggevende principes, het toezicht houden op goede dienstverlening en verbetering die continu doorgaat.

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button