Den Helder

Rotary Club Den Helder bezorgt 135 paaspakketten bij de voedselbank

Den Helder – Rotary Club Den Helder heeft de Helderse Voedselbank voorzien van 135 paaspakketten. Het uitdelen van deze pakketten is een jaarlijkse traditie, maar in deze tijd van stijgende prijzen vond de Rotary het nog meer nodig.

De Rotary Club Den Helder verzorgt rond Pasen elk jaar Paaspakketten voor de cliënten van de Voedselbank zodat ook zij extra fijne dagen kunnen hebben. James Meijer van Rotary: “Nu, in deze voor iedereen moeilijke tijd, is het nog meer nodig om ervoor te zorgen dat de Voedselbank geen “nee” hoeft te verkopen aan haar cliënten.” Dit was voor de Rotary Club Den Helder reden om, met hulp van Budget Food uit Julianadorp, dit jaar weer wat extra te doen in het aantal Paaspakketten en de inhoud ervan.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

3 reacties

  1. De Rotary is een organisatie die als speerpunt ´het zich dienstbaar opstellen ́ in zich zou dragen; ´service above self´. Een dergelijk fundament gaat natuurlijk volledig tegen de menselijke aard in en het is, om dat charitatieve principe toch op juiste wijze te kunnen uitvoeren, dan ook onontbeerlijk om in een bepaalde cultuur op te groeien. Een cultuur waar dat principe door zeer specifieke plaatselijke maatschappelijke omstandigheden kon wortelen. In dit geval is dat Amerika. De Europese Rotary is namelijk een aftreksel van die Amerikaanse Rotary. Mijn eigen ervaring met de Hollandse ´variant´ van de Rotary is dat het meer een select vriendenclubje is waarvan de leden na een lang werkzaam leven, bovengemiddeld vaak in ´het hogere echelon´, eigenlijk gewoon teveel tijd en geld te besteden hebben en daarom een uitweg zoeken om in de laatste levensfase het eigen gemoed te kunnen strelen. Binnen dat hogere echelon deelt men namelijk een leven lang forse klappen uit, klappen die de aanwezigheid aldaar (en zo de status) rechtvaardigen en bekrachtigen en de alom aanwezige tweeheidsleer dwingt als het ware ´de bevelhebbers van ooit´ daar, wanneer de dagen beginnen te tellen, op goedkope (want doorzichtige) wijze iets tegenover te stellen. Ik zag het zelf ooit allemaal recht voor mijn ogen en van heel nabij gebeuren. Gelukkig heeft de Rotary (dat verbaast mij overigens helemaal niet) te maken met ernstige vergrijzing (zie ook de foto) en wordt het clubje (naar ik hoop) in de toekomst tevens hun ´speelplaats´ voor altijd ontnomen en wel door het herhuisvesten van maatschappelijk minimale voorwaarden voor het bestaan van iedereen. Dat we precies datgene weer gaan doen waarin we in Europa zo goed zijn en dat in Amerika zelfs nooit ook maar ter sprake kwam. Beschaafd willen zijn is echt meer dan het eigen geweten sussen.

    1. Mag waar zijn, wat W. schrijft, maar ik vrees dat als je zijn maatstaven aanlegt er nog maar bitter weinig vormen van hulpverlening en liefdadigheid overeind blijven.

Back to top button
%d bloggers liken dit: