Cultuur/NatuurHollands Kroon

Stichting Cultuur binnen de Dijken zoekt deelnemers voor totaaltheaterproject

Wieringerwerf – Stichting Cultuur binnen de Dijken zoekt deelnemers om een camping op te zetten in een weiland bij Wieringerwerf en daar een voorstelling te maken. Onderwerp van de voorstelling is de zomer, en dat betekent natuurlijk vakantie. Vakantie is vrolijk, ontspannend en avontuurlijk. Maar vakantie kan ook wringen: inpakken, plannen, boeken, lange reizen, vermoeiend, spanningen.

De voorstelling wordt vooral samen gemaakt. Van tevoren staat bijna niets vast behalve de plek en het thema. “Stel je een camping voor in de brandende zon of juist in aanhoudende regen”, vertelt Stichting Cultuur binnen de Dijken. “Gasten komen aan of gaan juist weer, plaatselijke zangers en muzikanten laten hun muziek horen. Een campingbaas bemoeit zich met mensen of organiseert activiteiten die aanslaan of juist niet. Mensen met een toilettas onder de arm. Spelletjes spelende toeristen. Een camping waar allerlei scenes plaatsvinden; onverwachte, grappige of dramatische situaties.”

In de eerste week worden er workshops aangeboden van verschillende disciplines: spel, dans, muziek, vormgeving. Na een paar dagen maken de deelnemers een keuze wat zij het liefst willen doen. Mochten zij voor twee disciplines gaan, dan wordt gezorgd dat dat ook kan. Zangers en muzikanten zullen al iets eerder beginnen met repetities en worden later in de tweede week ingepland in het totaal.

Aanmelden
De voorstelling wordt in het weekend van 22 en 23 juli zo’n acht keer uitgevoerd op de camping in een weiland in de Wieringermeer. Deelnemers kunnen zich aanmelden via de website van Stichting Cultuur binnen de Dijken. Daar is ook meer informatie te vinden. Er worden ook mensen gezocht voor decor bouwen, kostuums maken of de catering verzorgen.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button