Den HelderVideo

Vogelopvang De Paddestoel heeft eindelijk een tijdelijke plek (Video)

Advertentie:

Den Helder – Het was even wachten voor vogelasiel de Paddestoel, maar eindelijk is het zo ver. Na het sluiten van de oude locatie hebben zij moeten stoppen met het opvangen van dieren, maar aan deze asielstop komt een eind. De opvang kan met hulp van de gemeente een tijdelijke opvanglocatie openen aan de Handelskade.

“De verhuizing gaat voorspoedig”, vertelt Bep Schut, medewerker van het asiel. “We zijn nog een paar dingen aan het bouwen. De finishing touch, zeg maar.” De vrijwilligers van de organisatie zijn al dagen druk in de weer om de tot voor kort lege loods klaar te maken voor nieuwe vogels en kleine dieren die een opvangplekje nodig hebben. Losse containers die in de loods geplaatst zijn moeten ruimte bieden aan de verschillende dieren. “Meeuwen, kleine eendjes, egels.. Elke afdeling heeft een aparte ruimte.” Op 14 april is het zo ver; dan opent de nieuwe locatie officieel haar deuren, en kunnen vogels en kleine dieren in nood weer opgevangen worden.

De opvang moest dringend verhuizen omdat het oude pand aan de Jan Verfailleweg niet langer gebruikt kon worden door mens of dier. “Het pand was zo achterstallig. We hadden last van schimmel, muizen, en de fundering zakte in elkaar. Het was gewoon niet meer veilig”, vertelt Schut. De organisatie hoopte al eerder te verhuizen naar een nieuwbouwlocatie bij de Helderse Vallei, maar doordat de bouw meerdere keren uitgesteld is zijn zij gedwongen op de tijdelijke locatie te verblijven.

Positieve toekomst

Toch is de organisatie erg blij met de oplossing: “Iedereen doet wat hij kan, en iedereen doet zijn best. De gemeente Den Helder heeft enorm hun best gedaan om dit te kunnen realiseren, dus daar zijn we ontzettend dankbaar voor”. De dieren die nu opgevangen worden kunnen door de beperkte voorzieningen 48 uur worden verzorgd, daarna gaan zij door naar andere opvanglocaties in de regio. Schut kan niet wachten tot het asiel intrek kan nemen in het nieuwbouwpand dat in het vooruitzicht ligt. “Hoe het er uit gaat zien is voor iedereen nog een verrassing, maar ik weet zeker dat het heel mooi gaat worden.”

Nieuwsgierige bezoekers zijn op 14 april tussen tien en twaalf welkom om de nieuwe locatie te komen bekijken.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button