Sport

Prima overwinning voor dames Den Helder Suns

Advertentie:

Den Helder – Met een 62-42 overwinning op QSTA United hebben de dames van de Den Helder Suns de zesde plaats in de competitie definitief veiliggesteld. Met nog een reguliere wedstrijd te gaan kan de ploeg niet meer achterhaald worden. In de play-offs wacht Jolly Jumpers als eerste, en hopelijk niet laatste, tegenstander.

De eerste score van de avond was zaterdag in sporthal Quelderduijn voor de bezoekers, maar daarna waren het de Suns die via Lotte Toornstra (1 reguliere score, twee benutte vrije worpen) de voorsprong pakten en die nimmer meer uit handen gaven. De eerste twee kwarten werden beiden met 17-10 gewonnen, zodat er halverwege 34-20 op het scorebord stond. Toornstra maakte in die eerste helft tien van haar in totaal 11 punten.

Na rust waren de bezoekers even iets gelukkiger met scoren, waardoor het derde kwart met 11-13 voor QSTA was, maar met 17-9 ging het laatste kwart weer naar de Suns. Captain Amber Lewakabessy werd met 15 punten aan Helderse zijde topscorer van de avond, haar zus Noa werd na afloop verkozen tot speelster van de wedstrijd.

PLay-offs
De Suns spelen 13 april nog een uitwedstrijd in Limburg tegen BAL en daarna beginnen de play-offs. Jolly Jumpers is daarin de eerste tegenstander. Op 20 april beginnen de Suns met een uitwedstrijd in Tubbergen, waarna woensdagavond 24 april het tweede duel op het programma staat, in Den Helder. In de eerste ronde van de play-offs wordt volgens het ‘best-of-three’ systeem gespeeld, ofwel de ploeg die twee keer wint is een ronde verder.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button