Sport

Wieringer veteranen nemen het op tegen Creators FC

Advertentie:

Hippolytushoef – Creators FC trapt binnenkort af tegen een mix team van oud Succes en Wiron voetballers op het sportveld. Deze wedstrijd staat geheel in het teken van de actie Spieren voor Spieren.

Marcel den Hollander en zijn zoons hebben myotone dystrofie: een ziekte die zorgt dat spieren steeds zwakker worden. Het komt voor bij één op de tienduizend mensen en is erfelijk. Een paar jaar geleden werk duidelijk dat Marcel de spierziekte heeft en na onderzoek en testen bleek ook dat zijn twee zoons, Max en Sven, dezelfde ziekte hebben.

Marcel is altijd actief geweest voor voetbalvereniging Succes. Hij heeft alle elftallen wel een beetje doorlopen met heel veel plezier. Na zijn 40ste begon hij wat stroever te voetballen en op een gegeven moment ging dat niet meer. Hij nam afscheid van het voetbal. Toen wist hij nog niet dat hij MD-1 (afkorting) had. Na onderzoek en testen is dat later naar voren gekomen. Marcel doet nu veel vrijwilligers werk bij de club, waaronder lijnen trekken. Sven voetbalt nog lekker met zijn vrienden. Het is een doorzetter en geeft absoluut niet op.

Spieren
V.V. Succes bestaat 100 jaar en komt tijdens het feestweekend in actie. De wedstrijd waarbij de gehele opbrengst naar Spieren voor Spieren gaat is een happening op het sportveld. Bekende influencers komen spelen op de beste grasmat van Nederland.

De wedstrijd zal op zondag 19 mei plaatsvinden op het sportveld aan de Belterlaan 3. Alle opbrengsten gaan naar het goede doel.

Afgetrapt
Om 14.00 uur wordt er afgetrapt. Vanaf 12.30 uur zijn bezoekers welkom om een mooie plek te vinden om het veld. Er is gelegenheid voor een hapje en een drankje. Parkeren kan op de parkeerplaats bij MotoHippo en Twice. Bij de entree van Hippolytushoef zal iedereen opgevangen worden door verkeersregelaars.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button