Den Helder

Digitale ontmoetingsgroep voor mantelzorgers

Den Helder – Mantelzorgers die behoefte hebben aan contact, informatie en tips kunnen terecht op de digitale ontmoetingsgroep. Deze groep is in het leven geroepen door het Mantelzorgcentrum en als het aan hen ligt, is dit het begin van het digitale aanbod.

De situatie van elke mantelzorger is uniek. Algemene informatie op de website of via de nieuwsbrief helpt de mantelzorger redelijk op weg, maar roept vaak wel weer zeer specifieke vragen op. Truus Oud, directeur van het Mantelzorgentrum: “De komende tijd organiseren we webinars met verschillende onderwerpen. Een van de thema’s is het persoonsgebonden budget, waar veel mantelzorgers vragen over hebben. Maar ook werkende mantelzorgers en mantelzorgers die zorgen voor een zeventienjarig kind met een beperking worden bediend. Uiteindelijk komen alle thema’s aan bod.”

Aanbod digitale activiteiten
Het aanbod van de digitale activiteiten staat op de website van het Mantelzorgcentrum www.mantelzorgcentrum.nl/activiteiten . Mantelzorgers die staan ingeschreven bij het Mantelzorgcentrum ontvangen hierover automatisch bericht. Mantelzorgers die zich nog niet hebben aangemeld en zich willen inschrijven, kunnen terecht bij het Mantelzorgcentrum 0224 – 745059 of  www.mantelzorgcentrum.nl/aanmelden.

Het Mantelzorgcentrum is een expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord, actief van de gemeente Heiloo tot aan Den Helder. De belangrijkste opdracht is mantelzorgers te ondersteunen zodat zij de zorg kunnen blijven geven en daar zelf gezond bij blijven.

Toon meer

Yvonne de Groot

Mijn naam is Yvonne de Groot, geboren en getogen in Den Helder. Ik ben werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button