112

Drankrijders aangehouden, snelheidscontrole N9

Den Helder – De politie zag dinsdag rond 13.00 uur op de Korvetstraat een man zonder helm en kenteken op een crossmotor rijden. De man reed een steeg in en in deze steeg troffen agenten de motor aan. In een achtertuin zagen zij een 28-jarige man, welke de bestuurder was van het voertuig.

De man was van mening dat hij op eigen terrein – hij woonde er overigens niet eens – geen legitimatie hoefde te tonen en weigerde dit dan ook. Toen hij de woning in wilde vluchten werd hij aangehouden. De man kreeg meerdere processen-verbaal. De crossmotor was volgens de man een bromfiets. Op de rollerbank ging deze 79 km/u. Dit voertuig is in beslag genomen om onder meer onderzoek te doen om na te gaan wat voor voertuig het nu is (motor of bromfiets). Over de man waren vanuit de wijk al meerdere klachten gekomen over zijn rijgedrag op de openbare weg.

Snorfiets
Een 19-jarige jongen trok rond 23.30 uur op de Doorzwin de aandacht met zijn snorfiets. Bij controle bleek hij te veel hebben gedronken om een voertuig te besturen. Als beginnen bestuurder is 88 ug/l de grens, hij blies 230 ug/l. In november 2019 was de man ook al eens aangehouden voor hetzelfde feit. Toen blies hij 275 ug/l

Snelheidscontrole
Omstreeks 06.00 uur hebben agenten woensdag 6 mei een snelheidscontrole gehouden op de N9 bij Julianadorp-Zuid. Zeven bestuurders zijn bekeurd voor een te hoge snelheid. De hoogste snelheid betrof 120 kilometer per uur.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20), ik was studente aan het Mediacollege in Amsterdam en liep enige tijd stage bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button