112

Dronken, zonder rijbewijs en onverzekerd

Adverentie

Den Helder – Een 51-jarige man uit Leeuwarden trok dinsdag rond 11.45 uur op het Bernhardplein de aandacht van agenten, doordat hij snel zijn auto keerde en deze in een parkeervak zette. Bij controle van het kenteken bleek de auto niet verzekerd te zijn. Toen de politie hem hierover aansprak bleek uit de voorlopige ademanalyse dat de man onder invloed van alcohol was, waarna hij werd aangehouden.

Op het bureau blies hij 610 ug/l. Normaal genoeg om zijn rijbewijs in te vorderen, ware het niet dat deze al sinds 2011 ongeldig verklaard was. Daar het al de vierde keer was dat de man werd aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol (en de derde keer voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs) is het voertuig van de man in beslag genomen en wordt een verzoek gedaan deze te vernietigen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button