112

Dronken, zonder rijbewijs en onverzekerd

Den Helder – Een 51-jarige man uit Leeuwarden trok dinsdag rond 11.45 uur op het Bernhardplein de aandacht van agenten, doordat hij snel zijn auto keerde en deze in een parkeervak zette. Bij controle van het kenteken bleek de auto niet verzekerd te zijn. Toen de politie hem hierover aansprak bleek uit de voorlopige ademanalyse dat de man onder invloed van alcohol was, waarna hij werd aangehouden.

Op het bureau blies hij 610 ug/l. Normaal genoeg om zijn rijbewijs in te vorderen, ware het niet dat deze al sinds 2011 ongeldig verklaard was. Daar het al de vierde keer was dat de man werd aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol (en de derde keer voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs) is het voertuig van de man in beslag genomen en wordt een verzoek gedaan deze te vernietigen.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button