JeugdSport

Tafeltennistrainingen voor de jeugd weer van start

Advertentie:
Verzamelen bij het clubgebouw van Noordkop en dan samen naar het trainingsveld (DHfoto)

Den Helder – De tafeltennistrainingen voor de jeugd zijn bij Noordkop weer begonnen. Natuurlijk is het een echte binnensport, maar zaaltrainingen mogen nog niet. De trainers bedachten een manier om toch buiten te kunnen sporten met elkaar. Iedereen die wel eens buiten heeft geprobeerd een ping pong balletje te slaan weet dat een zuchtje wind al funest is. Gelukkig waren er nog genoeg andere oefeningen te doen om de reflexen te trainen.

De jeugdleden verzamelden zich bij het clubgebouw en liepen daarvandaan naar een speelveld een stukje verder. Niet voordat de handen gewassen en ontsmet waren natuurlijk, een tafeltje met ontsmettingsmiddelen stond daarvoor klaar. De kinderen waren blij om elkaar weer te zien, maar moesten toen toch echt aan de bak. De trainers hadden er zin in en al snel waren tijdens de warming-up de eerste zweetdruppeltjes te zien. ‘Droog’ oefenen met een batje, even proberen met een balletje, het zat allemaal in het programma.

Natuurlijk een goede warming up en cooling down (DHfoto)

Even wennen
Trainster Ani Gogorita is tevreden met het verloop van de training. “Het is allemaal even wennen, constant opletten op de anderhalve meter en de maatregelen om overdracht te voorkomen. Ze vinden tafeltennis leuk en zonder tafel en balletje is het niet hun favoriete spelletje. Gelukkig pasten ze zich snel aan en hebben zowel wij als trainers als de kinderen met plezier toch lekker getraind”, aldus de eredivisiespeelster van Noordkop.

In samenspraak met de gemeente en de richtlijnen van het NOC/NSF mocht er dus buiten getraind worden. Het veldje in de buurt van het clubgebouw was met instemming van de gemeente een prima plek om te beginnen. De plaatselijke jeugd had er geen enkele moeite mee om voor de tafeltennissers even ruimte te maken op ‘hun’ speelveld, mooi om te zien. En eerlijk is eerlijk, het weer werkte prima mee.

De slagen oefenen, met een balletje is buiten best lastig (DHfoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button