Den Helder

Weekje vakantie voor gezinnen met klein budget

Adverentie

Den Helder – Wie met gezin in Den Helder woont en geen geld overhoudt voor een vakantie (een gezin dat leeft van een minimum inkomen) kan zich melden bij de gemeente. Samen met de Stichting Weekje Weg maakt de gemeente Den Helder vakantieweken mogelijk voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar. Naast de inkomenseis dienen de gezinsleden samen op één adres in Den Helder te wonen.

In totaal kunnen 27 gezinnen uit Den Helder op vakantie, die plaatsvindt op Heidepark Veluwsch Karkater in Vierhouten gedurende twee perioden, namelijk van 17 tot en met 24 juli of van 24 tot en met 31 juli. Aan vervoer is gedacht. Op een centrale plaats in de gemeente worden de gezinnen met een touringcar opgehaald die hen naar Vierhouten zal vervoeren. Een week later volgt de georganiseerde terugreis, wederom per touringcar.

Verblijf en verzorging
Het Heidepark Veluwsch Karakter is een recreatiepark gelegen in het Veluwse dorp Vierhouten. Tijdens de vakantie verblijft elk gezin in een eigen stacaravan of blokhut, compleet met woonkamer, keuken, slaapkamers en sanitair. Deze vakantie is op basis van zelfverzorging, waarbij een aantal maaltijden wordt aangeboden. Dat zijn een welkomstmaaltijd op vrijdag, een barbecue op zaterdag, een zak warme broodjes op zondag en een afscheidsmaaltijd op donderdag.

Voor alle gezinsleden van zes jaar en ouder, staat een week lang een (gratis) fiets klaar om er samen lekker op uit te trekken voor mooie fietstochten door bos, hei of naar een picknickveld. Ook organiseren medewerkers van het park regelmatig leuke activiteiten waarbij de coronamaatregelen in acht worden genomen.

Voor meer informatie en de vraag of het eigen gezin hiervoor in aanmerking komt kan contact worden opgenomen met l.saladin@denhelder.nl of 0223-671263.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button