Sport

Fietstocht over Wieringen met potje jeu de boules toe

Advertentie:

Wieringen – Wat hebben fietsen en jeu de boules nu met elkaar te maken? Niet veel zullen velen denken. Toch wel. Team Sportservice laat tijdens de Fiets- en Ontdekdag op zaterdag 14 mei zien dat dit te combineren is. Dan kunnen vier groepen van tien personen ontdekken wat de ene met de andere sport te maken heeft.

Om 9:30 uur gaat de eerste groep van start vanaf Boel Skik ’92. Deze jeu de boulesvereniging is gevestigd tegen over Oosterweg 37 in Den Oever en biedt de fietsers voor vertrek eerst een kop koffie of thee aan. Hier is Zorgoutlet de Betue aanwezig om uitleg te geven over driewielerfietsen en de duofiets en dan klimmen de dames en heren op de pedalen voor een tocht van zo’n vijfentwintig kilometer over het oude Wieringen.

Doortrappen
“De Fiets- en Ontdekdagen zijn onderdeel van het project Doortrappen. Dat project wil ouderen leren over, bewuster maken van en nog meer plezier beleven aan fietsen. Wij geven invulling aan Doortrappen voor de gemeente Den Helder, Schagen en Hollands Kroon. De fietsdagen die we organiseren zijn voor ouderen vanaf 55 jaar die nog graag fietsen en misschien wel meer willen leren over fietsen”, licht Remy Kluvers van Team Sportservice toe.

Het initiatief lag bij Boel Skik ’92. “Ze benaderden ons met de vraag of we niet eens wat meer aandacht aan jeu de boules konden besteden. Dat leek ons een ontzettend leuk idee en binnen het projectteam meenden we dat het leuk zou zijn om er een fietstocht aan te verbinden. De eerste gaat over mijn eigen ‘eiland’”, lacht Wieringer Freek de Kort van Team Sportservice.

Niet alleen de jeu de boulesvereniging verleent medewerking aan deze tocht. Bij RL Wheels in Hippolytushoef kunnen de deelnemers een bandencheck laten uitvoeren, de koffiestop is bij camping Waddenzee in Westerland, bij restaurant De Zingende Wielen in Den Oever geeft de Veilig Verkeersvereniging Nederland (VVN) een presentatie en uiteindelijk beëindigen de fietsers hun tocht weer bij Boel Skik. Daar spelen ze daar nog een gezellig potje jeu de boules met elkaar.

Aan het eind van de tocht kunnen de deelnemers een enquête invullen. “We willen er namelijk een Doortrappenroute van maken. Dat wil zeggen dat-ie blijvend is. Daarom willen we weten of het echt wel een geschikte route is voor de doelgroep”, verklaart Remy Kluvers.

Aanmelden
Deelname aan de Fiets- en Ontdekdagen is 2,50 euro. De doelgroep is van 46 tot en met 65 jaar. De eerste start is om 9:30 uur, daarna vertrekt er elk half uur een nieuwe groep. Inschrijven voor een van de groepen kan via de website of stuur een mail naar Freek de Kort fdekort@teamsportservice.nl of 0224-214774.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button