Hollands KroonPolitiek

Inwoners die moties schrijven? Het kan op de ideeënmarkt

Hollands Kroon – De gemeenteraad van Hollands Kroon gaat ieder kwartaal een ideeënmarkt organiseren waar inwoners ideeën kunnen presenteren aan raadsleden. Als een idee voldoende steun krijgt wordt het omgezet in een motie, welke kan worden ingediend bij de volgende raadsvergadering. De eerste ideeënmarkt wordt gehouden op 5 juli in de raadzaal aan De Verwachting 1 in Anna Paulowna.

Na de eerste bijeenkomst zal de markt steeds naar een andere plek binnen de gemeente komen. Zo kunnen alle inwoners hun ideeën inbrengen. Voorbeelden van ideeën zijn: Een voorziening voor de sportvereniging, activiteiten of voorzieningen voor jongeren, het aanleggen van een park, het plaatsen van een kunstwerk, ondersteuning voor culturele activiteiten of misschien een financiële bijdrage voor een buurtproject. Als er raadsleden zijn die het idee goed vinden kunnen zij het als motie indienen in de raadsvergadering. Als een meerderheid van de raad instemt wordt het idee uitgevoerd.

Succes in andere gemeenten
De ideeënmarkt is niet door Hollands Kroon zelf bedacht. In andere gemeenten wordt het gehouden onder de naam motiemarkt. Bijvoorbeeld in gemeente Lelystad. Hier zijn al meer dan 100 ideeën uitgevoerd. Meer informatie staat op gemeenteraad.hollandskroon.nl/ideeenmarkt. Daar kunnen inwoners ook hun idee aanmelden, dat moet vóór 7 juni.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button