Hollands KroonZakelijk

Alle restaurants in Hippolytushoef staan te koop

Hippolytushoef – Vroeger stond Hippo bekend als Klein Parijs. De bezoekers van de uitgaansgelegenheden kwamen uit alle uithoeken van het land.

Je kon bij een zestal kroegen en verschillende eetgelegenheden terecht. De kroegen zijn al heel lang weg en alleen café Arlette aan de Nieuwstraat is er nog.

Momenteel zijn er nog zo’n drie gelegenheden waar je iets te eten kunt halen. Eeterij Ongder De Kukel, De Smulhoek en La Dolca Vita.

Maar helaas staan alle drie deze zaken te koop. Ongder De Kukel staat al jaren te koop. De eigenaar heeft sinds enkele jaren een camping op Westerland en een eigen Chocolaterie Sjokolaatje.

De Smulhoek heeft geen opvolgers en kan moeilijk aan personeel komen. Het Italiaanse restaurant staat sinds kort ook te koop. De reden hiervan is niet bekend.

Voor diegene die nog een hapje wil eten in Hippolytushoef is het te hopen dat er gegadigden komen om deze zaken over te nemen. Voor De Kukel en La Dolca Vita is de mogelijkheid om te huren.

Meer informatie op: Horecasite.nl/aanbod/nederland/noord-holland/hippolytushoef

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Een stad of dorp zonder horeca is als een ruimtevaarder tijdens een ruimtewandeling die naar de aarde kijkt en zich voor de geest probeert te halen hoe het daar beneden vroeger allemaal ook weer was. Een kennis van mij woont daar ´op´ Hippolytushoef. Hij heeft het geluk dat hij naast een B-weg woont dus er beweegt zo nu en dan nog wat buiten de deur. Ik verbaas me er soms over hoe snel een samenleving wel niet achteruit kan pieren wanneer ik daar op bezoek ben. Ik zie mensen die niet meer ´inhouden´ wanneer ze in de openbare ruimte in de buurt van een bekende komen, elkaar op straat alleen nog even in het voorbijgaan correct begroeten en verder, soms zonder het zelf te beseffen, niet meer geïnteresseerd zijn in andere levens dan die van de eigen familie. Dat is ook zo´n primitief misverstand. Primitief omdat je een dergelijk oordeel vooral in de primitieve en in de wat minder ontwikkelde samenlevingen van vandaag nog ziet: de eigen familie wordt daarin boven alles en iedereen gesteld terwijl een familie zonder regelmatig en intensief contact met de buitenwereld juist helemaal niet veilig kan bestaan. Denkt u daarbij maar aan de excessen zoals die van Ruinerwold en ook ikzelf heb al enige tijd te maken met een kind uit mijn eigen familie die uit een dergelijke situatie komt. In de ´Trouw´ stond er in oktober 2019 een interessant artikel over dat fenomeen, de titel luidde: ´Verbaasd over Ruinerwold? Kijk eerst naar de isolatie van je eigen gezin.´
    Zo´n vaart zal het in ´Hypo´ niet lopen denkt u? Wanneer u Hypo 40 jaar geleden aan iemand had beschreven met uw kennis van de situatie van vandaag was die persoon vanaf dat moment met een wijde boog om u heen gelopen. Het leven gaat altijd door, gelukkig maar, echter, de mensen die het kwalitatief hoogwaardige uitgaansleven van vroeger nog kennen, bijvoorbeeld vanuit hun jeugd, dragen dat als een kosmonaut met zich mee tot hun herinnering aan die geweldige tijd uiteindelijk opgelost en voorgoed verdwenen zal zijn.

Back to top button
%d bloggers liken dit: