Den HelderVideo

Nieuwe mogelijkheden van uitvaarten bij de Vlindertuin (video)

Julianadorp – Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende mogelijkheden om een uitvaart te verzorgen. Zaterdag tijdens de open dag van afscheidshuis de Vlindertuin lieten de medewerkers aan bezoekers zien wat de opties zijn. Met volle trots lieten zij ook hun nieuwe mogelijkheid zien, achter op de trekker.

Afscheidshuis de Vlindertuin verzorgt uitvaarten voor mensen. De Vlindertuin beschikt onder andere over thuishuizen, appartementen die zijn ingericht als een woonkamer, waar een overledene kan worden opgebaard. Nabestaanden krijgen een sleutel en kunnen dag en nacht bij hun dierbare zijn. Tijdens de open dag konden bezoekers langskomen om kennis te maken met de Vlindertuin, de appartementen bekijken en vragen stellen over de mogelijkheden die er zijn.

Met de trekker
Iedereen heeft weer andere wensen voor een uitvaart, dus probeert de Vlindertuin voor iedereen de wensen mogelijk te maken. Zo krijgt de organisatie in dit gebied vaak de specifieke vraag: ”Kan mijn vader niet weg worden gebracht op de trekker? Want hij was altijd bezig met de trekker”, vertelt eigenaar Nicoline Letterboer. In samenwerking met Loonbedrijf Firma Konijn is deze wens nu voor iedereen mogelijk. Ook kan je nu met een vrachtwagen vervoerd worden. ”Naast de mogelijkheden die we al aanboden, zoals de koets, motor met zijspan en de rouwauto, is dit nu een vorm die wij aanbieden”, aldus Letterboer.

Eigen wensen
Letterboer blijft kijken naar nieuwe mogelijkheden: ”De bakfiets is ook iets waar naar gevraagd kan worden, of een eigen auto”. Mocht iemand een ander idee hebben voor een uitvaart, dan is het altijd mogelijk om een gesprek aan te gaan: ”Als ze wensen hebben dan gaan we dat met elkaar bedenken en kijken waar we dat kunnen krijgen en of we dat kunnen aanbieden”.

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Back to top button