Sport

Handbalsters ZAP pakken volle buit in streekderby

Advertentie:

Breezand – De handbalsters van ZAP hebben in de laatste uitwedstrijd van het seizoen met 33-35 gewonnen van VZV 2. Het team van trainer Stefan Baars kan terecht trots zijn op dit resultaat.

Het was voor ZAP en VZV alweer de derde onderlinge ontmoeting van het lopende seizoen. De derby tussen beide teams is altijd spannend. Baars: “Wel hebben we drie keer tegen een ander team gespeeld. VZV heeft een scala aan sterke speelsters waaruit ze kunnen kiezen, en daar maken ze dan ook graag gebruik van.” ZAP trad dit keer ook aan met een ander team, al was dat niet uit weelde. “Er zijn nogal wat blessures en de teller staat nu op zes. We waren de afgelopen wedstrijd genoodzaakt om terug te grijpen op de B-jeugd en het tweede team. Desondanks stond er een representatief team en we zijn er op gebrand om te winnen.”

ZAP begon niet goed aan de wedstrijd en het stond al snel met 14-7 achter. “In de dekking kregen we geen grip op het aanvalsspel en in de aanval maakte we veel technische fouten”, zag Baars. “En er werd niet scherp genoeg afgerond.” In het tweede deel van de eerste helft kon ZAP zich redelijk herstellen en kwam het voor de rust terug tot 20-17.

Omgebogen
In de tweede helft ging het eerst gelijk op en stond het 22-22. Daarna had de thuisploeg weer een sterke periode, en liep vijf punten uit. “Het lukte toch om dit grote gat te dichten. Dit ging gepaard met veel spanning, dan weer naar vier punten, twee punten en weer drie punten. Vanaf 32-33 hebben we de voorsprong niet meer uit handen gegeven.” Baars vond dat zijn ploeg volwassen spel liet zien. “Een overwinning waar we heel blij om zijn. We hebben zaterdag 11 mei nog een wedstrijd te gaan, thuis tegen HVDS.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button