Politiek

Indoortennisbanen verdwijnen in Den Helder, D66 trekt aan de bel

Advertentie:

Den Helder – De Helderse fractie van D66 vindt het een zorgelijke ontwikkeling dat alle indoortennisbanen in de gemeente Den Helder worden omgetoverd tot padelbanen. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die D66’ers Stefan Milatz en Hans Verhoef gezamenlijk naar het college hebben gestuurd. “In twee jaar tijd zijn de mogelijkheden om indoor te tennissen nagenoeg verdwenen in een stad van bijna zestigduizend inwoners. Met ingang van het winterseizoen 2024/2025 staan naar schatting zo’n vierhonderd indoortennissers in de kou”, schrijven zij.

Reden tot zorg bij D66 is het feit dat de laatste twee indoortennisbanen in de commercieel geëxploiteerde hal aan de Drs. F. Bijlweg ook plaats gaan maken voor padelbanen. Eerder werden daar al twee tennisbanen ingeruild voor drie padelbanen. “Wie indoor wil tennissen kan in de nabije toekomst alleen nog terecht in de verouderde tennishal aan het Schapendijkje, maar dat is voor de meeste spelers gezien de geringe breedte geen volwaardig alternatief”, stellen Milatz en Verhoef. Daarnaast wijzen zij erop dat buurgemeente Schagen sinds kort ook geen indoortennisbanen meer heeft. “De dichtstbijzijnde mogelijkheid voor tennissers uit Den Helder is tennissen in Heerhugowaard.” De D66’ers vragen het college of zij zich hiervan bewust is.

Milatz en Verhoef trekken tijdig aan de bel, want zij maken zich vooral zorgen over de situatie voor tennissers in het winterseizoen. “Tussen half november en half maart zijn de weersomstandigheden dermate dat buiten tennissen nauwelijks mogelijk is. De zogeheten all-weather banen als alternatief zijn dus geen oplossing. Bovendien is het in die winterperiode vroeg donker en niet alle banen hebben verlichting, dus dan kunnen alleen de mensen tennissen die overdag tijd hebben.” Volgens D66 is het heel belangrijk dat jong en oud in de winter buiten kunnen tennissen. “Het gaat niet alleen om het spelen, maar ook om het trainen.”

Nieuwe tennishal
D66 vindt dat er een nieuwe tennishal moet komen in Den Helder en vraagt het college of zij bereid is zich daarvoor in te zetten, zo nodig in overleg met de KNLTB. “Een nieuwe tennishal kan ook bijdragen aan het tekort van sporthallen/sportzalen voor bewegingsonderwijs van scholen.” Milatz en Verhoef stellen voor deze tennishal te plaatsen naast sporthal Quelderduijn.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

1 reactie

  1. Bij het Schapedijkje zijn ook al plannen voor padelbanen. De wethouder is op de hoogte maar de gemeente communiceert er niet over. Ik begreep zelfs dat ze daar openlucht padelbanen willen maken, ten koste van de huizen die daar op korte afstand staan.

Wellicht ook interessant

Back to top button