Den HelderHollands KroonZakelijk

35 personen aangenomen voor testen en bron- en contactonderzoek

Hollands Kroon – Sinds 1 juni is het testen en daarmee bron- en contactonderzoek uitgebreid. Om dit op een goede manier te laten verlopen is extra personeel nodig. De GGD heeft al intern personeel beschikbaar gemaakt en opgeleid om te ondersteunen bij testen en onderzoek. Daarnaast zijn zij begonnen met het werven en selecteren van nieuw personeel.

Op 4 juni vond de eerste selectiedag plaats. 40 personen kregen uitleg over de GGD en de werkzaamheden. Daarnaast was er via de speeddates gelegenheid voor zowel kandidaten als GGD om een indruk van elkaar te krijgen. Op deze eerste selectiedag zijn 10 personen aangenomen om testen uit te voeren en 25 personen aangenomen om bron- en contactonderzoek uit te voeren.

Er volgen de komende weken nog twee soortgelijke wervingsdagen. Met het extra personeel dat geworven wordt kan de GGD een vast coronateam formeren om de testen en onderzoeken uit te voeren. GGD medewerkers die acuut zijn opgeleid en ingezet worden dan weer beschikbaar gemaakt voor hun reguliere GGD-taken.

Wanneer mensen interesse hebben om  te versterken? Bekijk de beschikbare vacatures via www.werkenbijggdhn.nl.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button