Sport

Amerikaanse guard Jake Biss naar Den Helder Suns

Den Helder – Met het contracteren van de Amerikaan Jake Biss heeft de coaching staff van de Den Helder Suns een multi-funtionele guard in huis gehaald. De van Shippensburg University afkomstige Biss, die veel individuele prijzen in de wacht sleepte in het shirt van de tweede divisie school, is op beide guard posities inzetbaar.

“Wij waren op zoek naar een speler die van toegevoegde waarde is in een 3-mans rotatie met Nino en Nick. Een uitgebreide data-analyse bracht onder anderen Jake naar voren. Na het bekijken van het beeldmateriaal waren Anne van Dijk en ik overtuigd van zijn kwaliteiten”, aldus SUNS coach Peter van Noord. “Met name zijn efficiënte manier van spelen viel op. Dat kwam tot uitdrukking in zijn PER (Personal Efficiency Rate, red.), die een goed beeld geeft van zijn kwaliteiten. Zijn college coach Chris Fite, die zelf in Europe speelde in onder meer de Belgische competitie, bevestigde wat wij reeds gezien hadden.”

Van Noord vervolgt: “Jake is rond de 190cm, beschikt over een goed schot, heeft weinig balverlies, speelt slim en heeft leidinggevende capaciteiten. Hij gaat ons zeker helpen bij wat wij voor ogen hebben dankzij zijn hoge basketball IQ en mentaliteit.” In zijn laatste seizoen voor Shippensburg kwam de vandaag 24 jaar geworden Biss tot 16,6 punten per duel. Zijn 3,6 rebounds, 3,7 assists (tegen 2x balverlies) en 1,4 steals per duel in 35 minuten spreken verder voor zich. Hij wordt in de eerste week van augustus reeds in Den Helder verwacht.

College highlightclip (2021-’22):‌

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button