Hollands Kroon

Hollands Kroon helpt woningeigenaren te verduurzamen

Adverentie

Anna Paulowna – De gemeente Hollands Kroon neemt het verduurzamen van woningen van haar inwoners ontzettend serieus. Zo heeft zij vanuit het Nationaal Isolatieprogramma zo’n 800.000 euro subsidie gekregen om inwoners te helpen hun huis te isoleren. Daarmee gebruiken ze minder energie, gaat hun wooncomfort omhoog en wordt het klimaat geholpen. Het geld is beschikbaar voor woningeigenaren met een slecht geïsoleerde koopwoning van voor 1992, waarvan de WOZ-waarde maximaal 429.000 euro is. Deze ‘isolatieversneller’ is maximaal 1000 euro per woning. Voor inwoners met een minimuminkomen is er ook nog een extra subsidie mogelijk.

De ‘isolatieversneller’ komt bovenop de landelijke ‘ISDE’ subsidie en is dus stapelbaar, zoals dat heet. De ISDE subsidie is maximaal 30 procent van de kosten van duurzaamheidsmaatregelen, zoals isolatie, ventilatietechniek en warmtepompen. Goed nieuws is ook dat de duurzaamheidslening van het Warmtefonds aantrekkelijker is geworden. De inkomenseis daarvoor is verruimd. Daardoor kunnen woningeigenaren met een inkomen tot 60.000 euro tegen 0% rente lenen. Voor gezinnen met meer inkomen rekent het fonds aantrekkelijke rentes.

Om te zorgen dat zo veel mogelijk inwoners gebruik maken van de regelingen zijn ook gratis energieadviseurs aan huis beschikbaar, die kijkt wat je kunt besparen. Dat geldt zowel voor woningeigenaren en huurders.

Energiecoaches
Hollands Kroon start haar campagne in zo’n tien dorpen en buurten. Vrijwillige energiecoaches geven daar deur aan deur energieadvies vanuit een bus, “de Hollands Kroon mobiel”. De aftrap is woensdag 7 juni om 17.30 uur bij de ijsbaan in Kreileroord. Er wordt volgens een enthousiaste wethouder Lilian Peters daarbij niet alleen energieadvies gegeven, maar inwoners worden ook geholpen met het aanvragen van offertes en het regelen van subsidies. Tevens worden mensen met een minimuminkomen geholpen met gratis bespaarproducten, zoals tochtstrip en radiatorfolie.

Meer informatie op duurzaam.hollandskroon.nl

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button