Den HelderJeugdUitgaan

Optimist on Tour meert voor tweede keer aan bij Sail Den Helder

Adverentie

Den Helder – Kinderen die enthousiast worden van activiteiten op het water, zoals suppen, kanovaren of zeilen, kunnen 29 juni tot en met 1 juli vast in hun agenda zetten. Tijdens Sail Den Helder komt Optimist on Tour namelijk naar Willemsoord in Den Helder. Iedereen met zwemdiploma A, tot en met 12 jaar kan dan gratis watersporten onder begeleiding van ervaren en gecertificeerde instructeurs. Daarnaast leren deelnemers aan de activiteiten meteen van alles over water.

Optimist on Tour Den Helder is een initiatief van Stichting Sail Den Helder en het Watersportverbond. Op donderdag en vrijdag komen kinderen met hun klas naar Willemsoord om kennis te maken met verschillende watersporten. Het programma met schoolklassen zit al helemaal vol. Kinderen die nog niet meegaan, kunnen na schooltijd en zaterdag de hele dag, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes van 09:30 tot 17:30 uur gratis meedoen met Optimist on Tour.

Optimist on Tour is onderdeel van het evenementen terrein tijdens Sail Den Helder 2023. Geïnteresseerden kunnen zich alvast verzekeren van een plekje via de website optimistontour.nl/inschrijven. Ook is het mogelijk op locatie aan te melden bij de balie. In beide gevallen zijn bij de aanmelding toestemming van een ouder/verzorger en zwemdiploma A voorwaarden om mee te kunnen doen.

Waterlaboratorium en Noordzeespel
Na inschrijving krijgen deelnemers een zwemvest uitgereikt en volgen ze een korte theorieles op de kant. Daarna mogen ze zelf aan het roer zitten van een Optimist, kanovaren of suppen. Nadat de kinderen het water op zijn geweest, kunnen ze een bezoek brengen aan het Waterlaboratorium en het Noordzeespel. Ook kinderen die wel fan zijn van watersporten, maar het nog niet aandurven om het zelf te proberen, kunnen zich hier uitleven.

In het Waterlab veranderen alle waterfans spontaan in heuse onderzoekers met witte jas, bril en pipetjes om allerlei proefjes met water te doen. Waarom blijven ijzeren punaises bijvoorbeeld drijven op het water? En hoe zuiver je water zodat je het kan drinken? Met deze proefjes leren kinderen over schoon water en een duurzame toekomst.

Daarnaast is er een speciaal onderdeel aan het programma in Den Helder toegevoegd: Het Noordzeespel! Het doel van het Noordzeespel is om verschillende doelgroepen te betrekken in het verhaal van de Noordzee. Het bewustzijn over én het belang van de schone en veilige Noordzee worden hiermee onder de aandacht gebracht. Alle spelers, krachten en factoren die van invloed zijn op wat er gebeurt op die Noordzee, komen aan bod, met speciale aandacht voor de omgeving van Den Helder. Daarbij is het spel vooral een middel en interactieve speelse manier om een gesprek op gang te brengen, kennis te verspreiden en bewustzijn te vergroten bij kinderen.

Reddingmuseum
Ook het Reddingmuseum is onderdeel van het programma bij Optimist on Tour. Het Reddingmuseum verzorgt een alternatief programma voor basisschoolkinderen zonder zwemdiploma A. Deelnemers van Optimist on Tour krijgen daarnaast een tweede kaartje gratis voor het museum. Belangstellenden kunnen meer informatie over het programma vinden op de website.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button