Den HelderUitgaan

Ronald Snijders Band in Jazzclub Nieuw & Diep

Adverentie

Den Helder – Fluitist Ronald Snijders staat op zondag 25 juni in Jazzclub Nieuw & Diep. Snijders heeft in zijn muziek zijn Surinaamse roots van kaseko en kawina versmolten met jazz en funk. Vanwege zijn lange staat van dienst als leiding- en toonaangevend musicus ontving hij in november 2022 de Boy Edgar Prijs.

Aan deze prijs is een lange tournee gekoppeld waarin hij met zijn Ronald Snijders Band talloze podia in het land aandoet. Volgens Snijders bestaan er géén conventies, géén hokjes en géén grenzen. De muziek als kunstvorm laat zich niet ‘kortwieken door het te categoriseren’. Ronald Snijders gebruikt alle mogelijke bronnen ‘om te komen tot een nieuwe vorm van inspiratie in de queeste naar het allermooiste’. De Ronald Snijders Band bestaat uit Robbie Alberga (gitaar), Randy Winterdal (basgitaar), Walther Muringen (drums en zang), Franklin Caesar (saxen) en Giovanni Essed (percussie).

Het optreden van de Ronald Snijders Band vindt zondag 25 juni om 15:00 uur plaats in Theater De Kampanje. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Theater de Kampanje.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button