Kop van Noord-Holland

Rechter zet streep door ruimere vaartijden Pont Westeinde

Advertentie:

Breezand – De Pont Westeinde, de oversteek tussen Breezand / Anna Paulowna en Julianadorp, stopt per direct (vanaf 5 juni 2024) met varen na 19.00 uur. De proef met ruimere vaartijden, waarin de pont tot 23.00 uur voer, is hiermee geschorst en de vaartijden die voorafgaand aan die proef golden zijn weer van kracht.

De rechtbank Noord-Holland besloot de proef op 4 juni 2024 te schorsen. De geluidsgevolgen voor omwonenden en het monitoren van de voortgang van de proef zijn volgens de rechter niet voldoende meegenomen in het plan van aanpak van de provincie.

Door omwonenden is aangevoerd dat zij geluidshinder ondervinden door de pont. Deze hinder komt door de pont zelf, maar ook door auto’s en tractoren die op de pont staan te wachten. De provincie beraadt zich op de uitspraak van de rechter.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button